Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς στον Υπουργό, κ.Ραγκούση ζητάει να εξετάσει σοβαρά την πρόταση για δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή. Η επιστολή έχει ως εξής:
Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς.
Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αρχιτεκτονική των νέων ΟΤΑ στην περιοχή μας , σας κοινοποιούμε συνοπτικά τα συμπεράσματα όλων όσων κατά καιρούς έχουμε θέσει υπ’ όψιν σας και τεκμηριώνουν την θέση μας για:
Την δημιουργία δύο Δήμων. Κύμης και Ταμυνέων στην περιοχή μας.

Θεσμικά: Ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και κατά επανάληψη της ΤΕΔΚ Εύβοιας.
Εφαρμογή κριτηρίων: Πλήρης και αδιαμφισβήτητη εφαρμογή των κριτηρίων που εσείς καθορίσατε, και τα οποία πολλές φορές σας έχουμε θέσει υπόψη σας τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς.
Δημοτικά Συμβούλια:
• Δημ. Συμβούλιο Κύμης: Ομόφωνη απόφαση υπέρ των 2 Δήμων
 Δημ. Συμβούλιο Δυστίων: Κατά πλειοψηφία υπέρ των 2 Δήμων
 Δημ.Συμβούλιο Κονιστρών: Με οριακή πλειοψηφία υπέρ του ενός Δήμου
• Δημ. Συμβούλιο Αυλώνος: 2 διαφορετικές αποφάσεις ,μια υπέρ των 2 Δήμων μια υπέρ του ενός, η τελευταία κατά πλειοψηφία .
• Δημ. Συμβούλιο Ταμυνέων: 2 αποφάσεις , η πρώτη πριν δύο μήνες περίπου με συντριπτική πλειοψηφία 15-1 υπέρ των 2 Δήμων και η δεύτερη με ισοψηφία 8-8.
Τοπική κοινωνία: Το σύνολο των εκφρασμένων φορέων και των πέντε εμπλεκομένων Δήμων είναι υπέρ της δημιουργίας δύο Δήμων (Όλοι οι φορείς του Δήμου Κύμης, 19 φορείς του Δήμου Αλιβερίου, 14 φορείς του Δήμου Κονιστρών κλπ). Εξαίρεση ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου που μετά την ανακοίνωση της έδρας στο Αλιβέρι τάχτηκε υπέρ του ενός Δήμου. Στους Δήμους δε Κύμης και Κονιστρών η τοπική κοινωνία εκφράστηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο και ξεκάθαρο τρόπο υπέρ των δύο Δήμων μέσα από δύο πολυπληθείς ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η τοπική κοινωνία εκφράστηκε και αποφάσισε με κάθε νόμιμο και φανερό τρόπο υπέρ των δύο Δήμων.
Περιμένουμε πλέον και την δική απόφαση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΟΡΙΑ ΚΥΜΗΣ. (18/5/2010 2:47:50 μμ)
ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΩΧΟΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ!
ΛΙΚΑΡΙΟΣ (18/5/2010 10:45:12 μμ)
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗ- ΑΛΙΒΕΡΙ. Ο ΘΩΜΑΣ ΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΏΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΤΟΤΙΜΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας