Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη
Δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, υπεγράφη, σε πανηγυρικό κλίμα, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τη Δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο.  

Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δ.Ε Αυλίδας. Το οραματικό αυτό έργο βγάζει από τη διαχρονική απομόνωση το Δήμο Χαλκιδέων από τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας, ενώ αναμένεται να καταστήσει τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Η γειτνίαση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την Αθήνα και την έδρα του Πανεπιστημίου αλλά και την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας (Σχηματάρι-Οινόφυτα), αναμένεται να συμβάλλει στην εισαγωγή της καινοτομίας τόσο στην βιομηχανική παραγωγή όσο και στην επιστημονική έρευνα.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης ,ευχαρίστησε θερμά τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, τον πρύτανη κ. Δημόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σφηκόπουλο και την Κοσμήτορα κα Χαρά Σπηλιοπούλου, για την εμπιστοσύνη τους στο Δήμο Χαλκιδέων και τους πολίτες του ενώ ανέφερε την εξαιρετική σημασία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» και της συνέργειας του Δήμου με το ΕΚΠΑ για την ουσιαστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τις επόμενες δεκαετίες. 

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμαρχο κ. Παγώνη για την συνεργασία ώστε να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία και επεσήμανε την σπουδαιότητα της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» στην διάχυση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο ΕΚΠΑ αλλά και στις σημαντικές προοπτικές ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Χαλκιδέων.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας