Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας, από τη Ν. Λάμψακο μέχρι τα Ψαχνά, προχώρησε με απόφαση του λίγο πριν κλείσει το 2018 το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Παράκαμψη Χαλκίδας
Παράκαμψη Χαλκίδας
Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 200 εκατ. ευρώ. 

Tο έργο είναι στα πρόθυρα της δημοπράτησης, πιθανότατα θα προκηρυχθεί μέχρι το Πάσχα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την ΕΤΕπ που θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει το Υπουργείο Υποδομών για να υλοποιήσει το μεγάλο οδικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας.

Πρόκειται για ένα έργο που ζητούν εδώ και χρόνια οι φορείς της Εύβοιας και αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη Βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών με τη λειτουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 200 εκατ.ευρώ, ποσό με ΦΠΑ που αναλύεται ως εξής: Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου - Ν.Λάμψακος 25 εκατ.ευρώ, Ν.Λάμψακος-Ψαχνά 165 εκατ.ευρώ, Παράκαμψη Ψαχνών 10 εκατ.ευρώ. 

Επίσης προβλέπεται ένα επιπλέον κονδύλι 30 εκατ.ευρώ για απαλλοτριώσεις.

Το μήκος του έργου είναι 25,6χλμ εκ των οποίων η Παράκαμψη Ψαχνών είναι 4,6χλμ, έχει πέρας την οδό Ψαχνών-Ιστιαίας. 

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση θα επιχειρηθεί από την αναμενόμενη ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ,να εξασφαλιστεί το μισό του ποσού και το υπόλοιπο από την ΕΤΕπ.

Δείτε τα σχέδια και τις τεχνικές λεπτομέρειες της Παράκαμψης Χαλκίδας.

Πηγή: ypodomes.comΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας