Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ευβοίας θα είναι ο Βασίλης Δεμερτζής, όπως άλλωστε αναμενόταν. Με ανακοίνωσή του κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές στις 30 του Μάη.
Βασίλης Δεμερτζής
Βασίλης Δεμερτζής

Η ανακοίνωση του Βασίλη Δεμερτζή έχει ώς εξής:

"Νέα δυναμική στην Εύβοια για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η κομματική δραστηριότητα στις μέρες μας θεωρείται απο πολλούς «δαίμονας του κακού». Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα αρνητική, με την έννοια ότι κάθε πολίτης που εντάσσεται σε κομματικό μηχανισμό αποκτάει κομματική ταυτότητα και χάνει την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης απόψεων και θέσεων.
Η εικόνα που υπάρχει για τα μέλη ενός κομματικού σχήματος, ειδικά για κόμματα εξουσίας, είναι οι παραδοσιακές ομάδες των «κομματαρχών» που τρέχουν να εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετηθούν!
Η εικόνα αυτή όμως του «Μαυρογιαλούρου» είναι η παθογένεια του συστήματος και όχι η σωστή πρακτική. Ο ρόλος των κομμάτων στο πολιτικό σύστημα είναι θεσμικός. Οι κομματικοί οργανισμοί είναι συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος της πατρίδας μας. Ασκούν διακυβέρνηση μετά απο λαΪκή εντολή.
Η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα κόμματα είναι χτύπημα στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο πολίτευμά μας. Η δαιμονοποίηση της συμμετοχής είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική αναβάθμιση του πολίτη που έχει την ανάγκη να εκφραστεί, να παρέμβει, να διεκδικήσει, να καταδικάσει και το σημαντικότερο όλων να προσφέρει στα κοινά.
Η αποχή από τα κομματικά δρώμενα αδυνατίζει την δημοκρατία μας, παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο σε άνομα συμφέροντα, κακοδηγεί το πολιτικό σύστημα στην απαξία. Ο λιθοβολισμός της πολιτικής δεν είναι λύση του προβλήματος. Η δράση, η συμμετοχή, η συνεργασία, η συλλογικότητα είναι τα κλειδιά που ανοίγουν νέους διάυλους.
Η συμμετοχή μου στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας πηγάζει μέσα απο τις παραπάνω σκέψεις. Πιστεύω ότι αυτή την δύσκολη στιγμή  για την πατρίδα μας είναι πολλοί αυτοί με τους οποίους έχουμε κοινές απόψεις και προβληματισμούς. Είναι η ώρα όλοι μαζί να συστρατευτούμε, και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για την  αναγέννηση του κόμματος και την νέα μεταπολίτευση. Είναι η ώρα για όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν για πολλά χρόνια τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας, μαζί με μια νέα γενιά στελεχών να αναμορφώσουμε το κόμμα στην Εύβοια ώστε να γίνει χρήσιμο και ωφέλιμο για όλους τους πολίτες.
Είναι η ώρα όλα τα στελέχη του κόμματος στο νομό να ενεργοποιηθούν και να κάνουν πράξη την φράση του Αντώνη Σαμαρά «να φτιάξουμε το σπίτι μας τώρα».
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας