Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας για μια ακόμα φορά, στέλνοντας μια χορευτική ομάδα, στα Ιεροσόλυμα, από τις 7 έως τις 14 Μάιου.
Τ'Αλωνάκι στην Ιερουσαλήμ
Τ'Αλωνάκι στην Ιερουσαλήμ

Το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προσκάλεσε το σύλλογο προκειμένου να παρουσιάσει την ελληνική παράδοση σε περιοχές της Παλαιστίνης. Την ευθύνη για τη διοργάνωση της Ελληνικής Πολιτιστικής Εβδομάδας είχε το Γενικό Ελληνικό Προξενείο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνίδων Παλαιστίνης και το σύνδεσμο Παλαιστινοελληνικής Φιλίας. Τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στη Χεβρώνα, στη Ραμάλα, στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στη Βηθλεέμ.
Ύστερα από την πρώτη κιόλας εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος κος Αθανασίου Σωτήριος και η Υπουργός πολιτισμού κα Χολούτ Αμπουντέι προσκάλεσαν την ομάδα του συλλόγου μας σε γεύμα, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά όλα τα μέλη.
Πέρα από τις προγραμματισμένες παραστάσεις ,οι οποίες ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, παραδόθηκαν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από δασκάλους του συλλόγου σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς ,οι οποίοι μάλιστα χόρεψαν τους χορούς αυτούς που διδάχτηκαν σε δύο από τις παραστάσεις που δόθηκαν.
Καθ’ολη τη διάρκεια της εκεί παραμονής του συλλόγου, ο Πρέσβης κος Αθανασίου συνόδευε τα μέλη του συλλόγου σε όλες τις δραστηριότητες τους.
Μια ξεχωριστή εμπειρία ήταν η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλό, ο οποίος καλοδέχτηκε και ευλόγησε την ελληνική ομάδα στο γραφείο του. Κατόπιν επισκέφτηκαν τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως.
Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ξενάγησαν την ομάδα στο μοναστήρι Σαραντάριο και στο μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου.
Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού, ήταν η Βηθλεέμ, στην οποία τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν σε ένα κατάμεστο κλειστό θέατρο 1700 θέσεων και καταχειροκροτήθηκαν θερμά. Στη Βηθλεέμ επισκέφτηκαν το Ναό της Γέννησης καθώς και την Ιερά Μονή των Ποιμένων, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.
Οι διοργανωτές ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι με την ελληνική ομάδα, έδωσαν ανοιχτή πρόσκληση, προκειμένου μέλη του συλλόγου να επισκεφτούν και να παρουσιάσουν ξανά την ελληνική παράδοση στο εγγύς μέλλον. Το ταξίδι αυτό κατέδειξε σε όλους μας ότι οι ρίζες του ελληνισμού σ αυτό το βασανισμένο κομμάτι γης –τα Ιεροσόλυμα- είναι βαθιές και ότι η λαϊκή μας παράδοση λειτουργεί ως μέσο ενίσχυσης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, αλλά και ως Γέφυρα συνεργασίας με τους άλλους λαούς της περιοχής.
 

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας