Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30.
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία και ώρα 20:30, ενώ νωρίς τα ξημερώματα την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου θα μεταφερθεί στη Σιάτιστα συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου, όπου θα τεθεί και εκεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Με απόφαση της Μητρόπολης Χαλκίδας θα αναρτηθούν μεσίστιες σημαίες και κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα κρούωνται από τους Ιερούς Ναούς πένθιμες καμπάνες.

Όσοι εκ των Χριστιανών επιθυμούν να ακολουθήσουν την πομπή διά Σιάτιστα και δεν διαθέτουν μέσον μεταφοράς, ας επικοινωνήσουν με τους Εφημερίους των Ενοριών των, ώστε εφ’ όσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός, να συμπληρωθεί πούλμαν.

«Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» συνήλθε σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Αυτού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και προήδρευσε.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά πολλής συγκινήσεως, ανεφέρθη στην εκδημία του εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος καταγομένου, την οποία ενδόξως εκλέϊσε, δια της εν αγάπη θυσιαστικής προσφοράς του προς την αγία Εκκλησία, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού ΠΑΥΛΟΥ. Ετόνισε δε το ήδη γνωστόν εις άπαντα τα μέλη το γεγονός ότι ο αείμνηστος Ιεράρχης, ως Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος υπήρξε εκ των εμπνευστών και ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος, αφού πολλάκις, με την άδεια και την ευλογία του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄, συνόδευσε ασθενείς, κυρίως νέους, προς θεραπεία στο εξωτερικό.

Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ο αείμνηστος Μητροπολίτης κυρός ΠΑΥΛΟΣ προσέφερε άριστες υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών Αυτού, έως της εκλογής του ως Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, οπότε και οικειοθελώς παραιτήθηκε της Προεδρίας, αφού επρότεινε την ημετέρα ταπεινότητα ως Μητροπολίτη Χαλκίδος, ως αντικαταστάτη του.

Τούτων ένεκα, ο Σεβασμιώτατος επρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο την τέλεση Νεκρωσίμου Τρισαγίου, την παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την ώρα υποδοχής του ιερού σκηνώματος στον Ιερό Ναό της Αγίας παρασκευής Χαλκίδος, την εκπροσώπηση του Διοικητικού Συμβουλίου, διά του Προέδρου Αυτού και όσων εκ των μελών δύνανται, στην Νεκρώσιμη Ακολουθία, η οποία θα ψαλλεί στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης την ερχομένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. και την έκφραση συλλυπητηρίων στην απορφανισθείσα Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, στον κατά σάρκα αδελφό του και τους οικείους του.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων

Με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου» εκφράζεται η βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κατά την υποδοχή του σκηνώματος στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος και κατά την υποδοχή του σκηνώματος αποφασίστηκε να παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου μας προς απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας