Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων με θέμα: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. "Η σύγκλιση των επιστημών", 4 - 6 Ιουνίου 2010, Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE, Θεσσαλονίκη.
Υπό την Αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο προηγούμενων συνεδρίων, η Δ.Ε.Δ.Υ.Τ. διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 4-6 Ιουνίου 2010 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Η διατροφική ασφάλεια είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους μας καθημερινά όταν μάλιστα μέσα από τα δελτία ειδήσεων αλλά και τις ειδικές εκπομπές γινόμαστε μάρτυρες των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα διάφορα στάδια από την παραγωγή, την επεξεργασία, την διακίνηση, την συντήρηση καθώς και την τελική προσφορά προς τους καταναλωτές.
Πως η σύγκλιση των επιστημών μπορεί να υποστηρίξει την ασφάλεια των τροφίμων και των ποτών σε όλα τα στάδια και σε όλα τα επίπεδα?

Η απάντηση θα δοθεί, μέσα από την παρουσίαση των επιστημονικών μελετών κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου μέσα από τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται παρακάτω ( ενδεικτικά ):

- Συστήματα διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.
- Νέοι και επανεμφανιζόμενοι τροφογενείς κίνδυνοι.
- Έγκαιρη ενημέρωση και διαχείριση διατροφικών κρίσεων.
- Εκπαίδευση στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
- Σύγχρονες μέθοδοι ανάλυσης της ποιότητας των τροφίμων.
- Ανάλυση επικινδυνότητας (αξιολόγηση, διαχείριση, ενημέρωση).
- Επιτόπου εκτίμηση παραμέτρων ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων.
- Καινοφανή και λειτουργικά τρόφιμα.
- Τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων.
- Αυτοματισμοί, πληροφορική και τηλεματική στη βιομηχανία τροφίμων.
- Διακρίβωση, διαπίστευση και τυποποίηση στη παραγωγή και ανάλυση
 τροφίμων.
- Επισήμανση τροφίμων και διατροφικοί ισχυρισμοί.
- Ιχνηλασιμότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.
- Σύγχρονες διατροφικές τάσεις και προτιμήσεις καταναλωτών.
- Νομοθεσία τροφίμων και προστασία του καταναλωτή.
- Αλληλεπίδραση περιβάλλοντος και τροφίμων.

Θα γίνουν παρουσιάσεις από τουλάχιστον 100 εισηγητές - ομιλητές, επιστήμονες κρατικούς λειτουργούς και στελέχη του χώρου των τροφίμων οι οποίοι θα δώσουν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία που αφορούν όλους μας.




Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας