Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σκληρή απάντηση δίνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης, κ.Μπάτσα Αρετή στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βελισσαρίου Αναστάσιο σε επιστολή του προς τον κ.Ραγκούση, που αφορά φυσικά στον Καλλικράτη.   

 

Καταδικάζω κατηγορηματικά το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο με αποστολέα τον Δημ. Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βελισσαρίου Αναστάσιο και παραλήπτη τον Υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας θυμίζω:
1ο Θέμα ημερήσιας διάταξης Α.Δ.Σ. 165/8.9.2008 «Σε σχέση με τη διοικητική μεταρρύθμιση και θέση του Δήμου μας σ΄αυτήν» Απόσματα από το Δ.Σ. Κύμης 8-9-2008: Βελισσαρίου Αναστάσιος : «…Αυτό λοιπόν που πρέπει εμείς, να στυλώσουμε τα πόδια κάτω και να λέμε, είναι αυτή η πρόταση της ΤΕΔΚΕ που φάνηκε απόψε ξεκάθαρα. Από κει και έπειτα, εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σοβαρό, πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανακινούμε μόνοι μας θέματα που δεν ανακινούν οι άλλοι. Δηλαδή αιχμή του δόρατος μιας τέτοιας κουβέντας και διαπραγμάτευσης, δεν θα πρέπει να είναι η έδρα, διότι η έδρα δεν θα μπορεί να είναι ούτε οι Κονίστρες, ούτε το Αυλωνάρι, ούτε η Κορασίδα ούτε το Κάδι, έτσι; …»

 Η Απόφαση Δ.Σ.165 καταλήγει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Εγκρίνει τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου στην κατεύθυνση ο Δήμος Κύμης και ο Δήμος Ταμυνέων να αποτελέσουν δύο ξεχωριστούς Δήμους.
2. Τάσσεται θετικά στην πρώτη φάση της μελέτης της ΤΕΔΚΕ που παρουσιάστηκε στις 5/9/08 σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση σε ό,τι έχει να κάνει με το χωροταξικό των Δήμων της Εύβοιας (όσον αφορά το Δήμο Κύμης) όπως και με την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚΕ για το μη κατακερματισμό των Δήμων»

Πώς έχετε μάθει να στυλώνεται τα πόδια κάτω κ. Βελισσαρίου; κλεισμένος πίσω από τον υπολογιστή σας , επικοινωνώντας μόνο μέσω mail και στέλνοντας ανά τακτά διαστήματα ένα μύθο στο διαδίκτυο; Έχετε ξεπεράσει και τον Αίσωπο!!
Σίγουρα δεν «επικοινωνείτε» με άλλο τρόπο!!

Ποιόν εκπροσωπείτε τέλος πάντων κ. Βελισσαρίου;
Σίγουρα όχι τον λαό της Κύμης που σας εξέλεξε για πρώτη φορά και τον οποίο σε καμία από τις πέντε ανοιχτές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Κύμη και στην ουσία επικαιροποίησαν την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, δεν ήρθατε να ακούσετε!
Ο κόσμος της Κύμης ξεχύθηκε πια στους δρόμους διεκδικώντας το δίκαιο!
Μήπως τελικά οι γνώσεις σας ξεπερνούν και την εξειδικευμένη και αρμόδια ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου που είπαν ότι: Η δημιουργία δύο δήμων καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα Καλλικράτης;
Βγείτε και λίγο στον κόσμο κ. Βελισσαρίου, ελάτε στις ανοιχτές συγκεντρώσεις , ακούστε την φωνή της Κύμης, της Κονίστρας της τοπικής μας κοινωνίας! Ίσως αυτό βοηθήσει και την συνεχώς φθίνουσα μνήμη σας!

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
ΛΙΚΑΡΙΟΣ (18/5/2010 10:52:53 μμ)
ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΣΤΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΕΛΛΙΣΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΚΤΑΕΤΙΑ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΕΠΙ ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ (19/5/2010 12:02:59 πμ)
Ο Καλλικράτης δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 Τον Ιανουάριο τον Απρίλη και τον Μάιο του 2010 τι δημοσιοποιήθηκε Πως και πότε έγινε η διαβούλευση στο Δ.Σ του Δήμου Κύμης για τον ΚαλλικράτηTi είδους Δημοκρατικές διαδικασίες ακολουθείται Ή επειδή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ του μεγάλου Δήμου με έδρα την Κύμη αυτό δεν τους εξυπηρετούσε Απλά ερωτήματα που χρίζουν απλών και συγκεκριμένων απαντήσεων, θα περιμένουμε…..
Δημήτρης (19/5/2010 4:10:48 μμ)
πριν ακόμα δούμε το σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη εσείς αποφασίσατε για μικρό Δήμο , χωρίς να γνωρίζετε τι θα λέει ο Καλλικράυης από το 2008 ώς το 2010 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην αυτοδιοίκηση αλλά εσεις εμμένετε στην απόφαση του 2008 , μόνο και μόνο για καθαρά προσωπικά συμφέροντα. Δεν σας ενδιαφέρει αν ο Δήμος είναι βιώσιμος αλλά μόνο η προσωπική επιβώση του Δημάρχου Κύμης
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας