Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Πρωτοβουλία της Δημάρχου Στυρέων, κ.Σοφίας Μούτσου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εύβοιας και τη νομική στήριξη απο πλευράς της σε όποιον τη χρειαστεί. Η κ.Μούτσου με επιστολή της προς τους Δημάρχους Καρύστου, Μαρμαρίου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καρυστίας γνωστοποιεί αυτή την πρόθεσή της:

Σχετικά με το επίμαχο άρθρο 12 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις Α.Ε.Π. συμφωνώ με τη νέα πρόταση που διατύπωσαν οι νομικοί μας συνεργάτες και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, υπό την επιφύλαξη ότι προστατεύεται ταυτόχρονα και η αξία της γής.
Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η αξία της γης διαφυλάσσεται εφόσον ισχύει ο νόμος 3377/2005 (άρθρο 19 παρ. 2) που αντικατέστησε άρθρα του δασικού νόμου 998/79 και όπου αναφέρεται ότι: «Εγκρίσεις επέμβασης σε δασικές εκτάσεις ή δάση κατά το άρθρο 58 του ν.998/1979 όπως ισχύει, ή παραχωρήσεις δασικών εκτάσεων κατά το άρθρο 13 του νόμου 1734/1987 όπως ισχύει, που έχουν εκδοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παραμένουν έγκυρες και ισχυρές και μετά την τυχόν δικαστική ή διοικητική αναγνώριση τρίτου προσώπου ως ιδιοκτήτη των εκτάσεων αυτών. Στην περίπτωση αυτή ο αναγνωριζόμενος ιδιοκτήτης υπεισέρχεται αυτοδικαίως στη θέση του Δημοσίου ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αυτού για το αντάλλαγμα χρήσης ή το τίμημα παραχώρησης».
Με απλά λόγια ο νόμος 3377/2005 ορίζει ότι ακόμα και αν υπάρξει αναγνώριση δασικής έκτασης ως ιδιωτικής η τιμή γής θα είναι εξαιρετικά χαμηλή, δηλαδή η αντικειμενική αξία ου ορίζει το Δημόσιο.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα τα προβλήματα που προκαλεί στην ιδιοκτησία όχι μόνο το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε. αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα θα επιλυθούν οριστικά και νόμιμα μόνο με την ένταξη της νότιας Εύβοιας στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του νόμου 998/79 όπως η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες κλπ. Δηλαδή όλες οι περιοχές που προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος με Πρωτόκολλα ή Συνθήκες και όπου δικαιωματικά ανήκει και η Εύβοια.
Ανεξάρτητα από το πώς ακριβώς θα διατυπωθεί τελικά το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε. ο αγώνας μας για την προστασία της ιδιοκτησίας πρέπει να συνεχιστεί.
Για το λόγο αυτό αναλαμβάνω την πρωτοβουλία νομικής στήριξης του αιτήματος αυτού σε κάθε αρμόδια Αρχή του κράτους και παρακαλώ για τη συνεργασία σας, ώστε όλοι μαζί να επιλύσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα για χιλιάδες συμπολίτες μας και τις γενιές που έρχονται.
Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας