Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κατατέθηκε στην Βουλή την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το σχέδιο νόμου σχετικά με τις Συνέργειες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο, που περιλαμβάνει την Τεχνόπολη που θα δημιουργηθεί στη Χαλκίδα.
Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Τεχνόπολης στη Χαλκίδα
Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Τεχνόπολης στη Χαλκίδα
Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου 2018, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δ.Ε Αυλίδας.

Το οραματικό αυτό έργο βγάζει από τη διαχρονική απομόνωση το Δήμο Χαλκιδέων από τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας, ενώ αναμένεται να καταστήσει τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Η γειτνίαση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την Αθήνα και την έδρα του Πανεπιστημίου αλλά και την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας - Σχηματάρι-Οινόφυτα, αναμένεται να συμβάλλει στην εισαγωγή της καινοτομίας τόσο στην βιομηχανική παραγωγή όσο και στην επιστημονική έρευνα.

Μετά την χτεσινή επικύρωση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου που προβλέπει τις συνέργειες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στην περιοχή μας αλλά και την δημιουργία της "Τεχνόπολης του Ευρίπου". Ο Δήμος Χαλκιδέων μπαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον Πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε σε αυτή την ημέρα! Συνεχίζουμε!, δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας