Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
O Γιάννης Τζαβάρας κάνει δήλωση με αφορμή τη διανομή μουχλιασμένων γευμάτων στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Καλοχώρι - Παντείχι.
Γιάννης Τζαβάρας
Γιάννης Τζαβάρας
Ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει:

«Πρέπει να προκαλέσει οργή το γεγονός ότι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2018 παραδόθηκε αλλοιωμένο φαγητό (95 μουχλιασμένα γλυκά) σε όλους τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Χαλκίδας στο Καλοχώρι - Παντείχι. Τέτοια είναι τα αποτελέσματα όταν η παιδεία, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η σίτιση των μαθητών, αντιμετωπίζεται με κριτήριο το κόστος και το κέρδος των επιχειρηματικών συμφερόντων που εμπλέκονται.

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές και γονείς του Μουσικού Γυμνασίου ξεκίνησε με κινητοποιήσεις, απαιτώντας μέσα σε συνολικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, κενά, ελλείψεις κ.ά.) και να υλοποιηθεί το δικαίωμα των μαθητών για πλήρη και δωρεάν σίτιση. Μπορεί μετά από τις διεκδικήσεις που προηγήθηκαν τα γεύματα πλέον να διανέμονται δωρεάν, αν και με μεγάλη καθυστέρηση από τη Δημοτική Αρχή, αλλά όπως αποδείχτηκε είναι αμφιβόλου ποιότητας, διακινδυνεύοντας την υγεία των μαθητών. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου είχε εγκρίνει δαπάνη 45.000 ευρώ για τη σίτιση για να μοιράζει τελικά μία τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς! Το πλήρες γεύμα έγινε σνακ και τα επιδόρπια μουχλιασμένα!

Στον 21ο αιώνα δεν είναι υπερβολή η απαίτηση για πλήρες και δωρεάν γεύμα για κάθε μαθητή, κατάλληλη υποδομή και προσωπικό για την παρασκευή του, προσλήψεις τραπεζοκόμων και η σίτιση να γίνεται σε αίθουσα με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Τα παιδιά να σιτίζονται με όρους υγιεινής και ασφάλειας με χρηματοδότηση και ευθύνη του κράτους.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και των δημοτικών αρχών όπως συγκεκριμένα και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκίδας.»Δημοφιλή σήμερα

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

21/4/2019
Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του «Ελληνικού Κτηματολογίου», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρ...
Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

22/4/2019
«Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμί...
Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας