Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αναμορφώνει πλήρως την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Εύβοια.
Λιβανίου
Λιβανίου
Επίσης αναφέρει ότι συνολικά το νομοσχέδιο ενδυναμώνει σημαντικά τις δομές δημόσιας εκπαίδευσης στην Θεσσαλία και στη Στερεά. 

Η Εύβοια αποκτά νέα δυναμική μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, νέα ελκυστικά για τους φοιτητές τμήματα, αποκτώντας τη δυνατότητα να παρέχει σπουδές και πτυχία με εξαιρετικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. 

Ταυτόχρονα με την υπερψήφιση της δημιουργίας της Τεχνόπολης στην Χαλκίδα, δημιουργείται μια νέα δομή που θα προσελκύσει στην πόλη της Χαλκίδας νέους επιστήμονες, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και γεγονότα που θα φέρνουν διαρκώς επισκέπτες στην πόλη και στο νησί. Το Συγκρότημα Ευρίπου με σχολές και δομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας μας θα ανοίξουν νέους δρόμους και νέες προοπτικές για όλη την κοινωνία. 

Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενδυναμώνει σημαντικά τα δημόσια πανεπιστήμια και δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη ειδικά της Εύβοιας. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπέστη μια σημαντική ήττα στην προσπάθειά της να ναρκοθετήσει κάθε πρωτοβουλία ενδυνάμωσης των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. 

Δυστυχώς όμως παρατηρήθηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παρέσυρε και το ΚΙΝΑΛ στο αφήγημά της ενάντια στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αδυνατούν να απαγκιστρωθούν από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του παλαιοκομματισμού ακόμα και όταν καταφανώς ενισχύονται τόσο τα πανεπιστήμια όσο και οι τοπικές οικονομίες.

Κατανοούμε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες που μπορεί να επηρεάζουν δεν κατανοούμε όμως γιατί θα πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η προοπτική πραγματικής οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της Εύβοιας στο όνομα μιας ανοίκειας και συντηρητικής θέασης της πραγματικότητας. 

Οι προοδευτικές πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας θα εφαρμοστούν όσο και αν αντιδρούν οι δυνάμεις της στασιμότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της οπισθοδρόμησης.   



Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας