Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΚΚΕ
ΚΚΕ
Το Θέμα που θέτει το ΚΚΕ είναι να μην εγκατασταθεί από τη ΔΕΗ Αιολικό Πάρκο πάνω από το Μαρμάρι Εύβοιας.

Η εταιρία ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου που θα περιλαμβάνει 5 ανεμογεννήτριες στη θέση Γκουριμάδι, σε πλαγιά ακριβώς πάνω από το Μαρμάρι Εύβοιας, στην ίδια περίπου θέση που λειτουργούσε για χρόνια αιολικό πάρκο τις ΔΕΗ, από τα πρώτα στην Εύβοια και τη χώρα. Παράλληλα η ιδιωτική εταιρία Quest ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης άλλου αιολικού πάρκου, πλησίον της ΔΕΗ, στη θέση Άγιος Σπυρίδωνας – Καλοξένι.

Οι κάτοικοι του Μαρμαρίου έχουν πείρα από την ανάπτυξη που γίνεται με σκοπό μόνο το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Το παλιό αιολικό πάρκο ήταν τόσο κοντά στα σπίτια του Μαρμαρίου που ήταν αντιληπτός ο θόρυβος από τη λειτουργία των ανεμογεννητριών όλες τις ώρες της ημέρας. Έχουν την πικρή εμπειρία τι σημαίνει τυπική κάλυψη των ορίων εγγύτητας σε κατοικημένη περιοχή καθώς από το παλιό πάρκο είχε αποκολληθεί φτερό που κατέληξε εκατοντάδες μέτρα μακριά και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Υπάρχει ακόμη η έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Μαρμαρίου για την ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς που θα συνδέσει το αιολικό πάρκο με υποσταθμό της περιοχής που επίσης είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργό, συνυπολογίζοντας το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργεί η άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια, τι μέτρα θα πάρει για:

1. Να σταματήσει η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και να μη ξεκινήσει το αιολικό πάρκο της εταιρίας Quest στο Μαρμάρι.
2. Να μην εγκαθίστανται αιολικά πάρκα κοντά σε οικισμούς παίρνοντας υπόψη τις κλίσεις, τους κινδύνους και την ηχητική όχληση που προκαλείται. Για την εκπόνηση συνολικής περιβαλλοντικής μελέτης επιπτώσεων από την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων και των συνοδών τους έργων (οδοποιία, γραμμές μεταφοράς κλπ) στην Νότια Εύβοια, και όχι για κάθε ξεχωριστό αιολικό πάρκο.Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας