Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλας Βρανά για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Μαρμάρι.
Κούλα Βρανά
Κούλα Βρανά
Η ίδια αναφέρει:

Δε θα μπορούσα να μη σχολιάσω την απάντηση που μας έστειλε για το ζήτημα της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Μαρμάρι ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. 

1. Το κείμενο που στείλαμε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας αποτελεί ψήφισμα που θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.

2. Για το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση η νομιμότητα που αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕΗ κρίνεται σε σχέση με το τι εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Φυσικά, οι ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ καθώς και των ιδιωτικών εταιριών στηρίζονται απροκάλυπτα και νομιμοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα και τους τοπικούς εκπροσώπους τους. Κανένας τους δε διαφωνεί στην πολιτική της «απελευθέρωσης της ενέργειας» έτσι, όλοι μαζί συμπλέουν στη μετατροπή της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα, στην άνοδο των τιμολογίων, στα κομμένα ρεύματα. Για την κερδοφορία των εταιριών είναι αδιάφορη η ασφάλεια και υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων.

3. Ακριβώς επειδή όλα αυτά τα έχουμε ζήσει για χρόνια στην περιοχή μας θέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου όπως και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα από βουλευτές του ΚΚΕ, το ζήτημα της διακοπής εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου ακριβώς πάνω από το Μαρμάρι τόσο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες όσο και της εταιρίας Quest που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. 

Θέτουμε επίσης στην Κυβέρνηση το ζήτημα της εκπόνησης  περιβαλλοντικής μελέτης για το σύνολο των αιολικών σταθμών στην περιοχή ώστε η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων για ΑΠΕ στην περιοχή να μην είναι σε βάρος του λαού λόγω της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και της άναρχης εγκατάστασης με σκοπό το κέρδος. 

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως μόνο ένας συνολικός σχεδιασμός που στο επίκεντρο θα είχε την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού θα εξασφάλιζε και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις μονάδες ενέργειας που σήμερα τσακίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.Δημοφιλή σήμερα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σε Χαλκίδα και Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σε Χαλκίδα και Βοιωτία

16/4/2019
Ταυτοποιήθηκε 24χρονος, ο οποίος προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης την εν λόγω ομάδα από την περιοχή της ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας