Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Στις 26 Μάιου 2010, στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζετε η προσφυγή των Επιτροπών Αγώνα των κατοίκων του Γαβαλά του Αγιώργη και των κατοίκων του Δήμου Αυλώνος, κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στα όρια των περιοχών τους.
Απέραντος σκουπιδότοπος
Απέραντος σκουπιδότοπος

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της καύσης των σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ, συμπαρίσταται στον δικαστικό αγώνα που δίνουν οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων του Γαβαλά του Αγίωργη και των κατοίκων του Δήμου Αυλώνος στις 26 Μάιου στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί οι πληροφορίες, που έχει από έγκυρες πηγές, ήδη το Δικαστήριο έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αν υπάρχει άλλη πρόταση όπως είχαν δεσμευτεί να φέρουν οι Δήμαρχοι της περιοχής.
Η μοναδική πρόταση είναι αυτή του ΧΥΤΑ στον Γαβαλά του όπου έχει εγκριθεί η μελέτη (ΜΠΕ) και δυστυχώς η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι θετική για την διμιουργί9α ΧΥΤΑ στον Γαβαλά.
Οι Δήμαρχοι συνειδητά ακολούθησαν παρελκυστική τακτική ουσιαστικά δεν έκαναν τέσσερα χρόνια τίποτα για νέα χωροθέτηση του ΧΥΤΑ ,έτσι τέλος Ιουνίου πρέπει να κλείσουν οριστικά οι ΧΑΔΑ όλων των Δήμων της περιοχής και η περιοχή θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και σε θέση μάχης το λόμπυ της καύσης με πρώτο βιολί την ΑΓΕΤ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της καύσης σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων που αγωνίζονται να μην γίνει ο τόπος του σκουπιδότοπος, διαβεβαιώνει τους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς και τις επιτροπές Αγώνα ότι θα παλέψει μαζί τους για να μην γίνει ο τόπος μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την στάση των αρμοδίων φορέων (Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση ) που συνειδητά δεν προχώρησαν σε χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ για την Β. Καρυστία ,αναθέτοντας μελέτες επί μελετών με αποτέλεσμα σε λίγο να έχουμε τετελεσμένα γεγονότα ,με κίνδυνο το δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή των κατοίκων και να ανοίξει τον δρόμο στην δημιουργία ΧΥΤΑ στον Γαβαλά.
 
Ασφαλώς η ανοργάνωτη διαχείριση των αστικών αποβλήτων πρέπει να πάρει τέλος.
Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Νότιας Εύβοιας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες σε συνδυασμό με ένα ουσιαστικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που οι πολίτες είναι έτοιμοι να στηρίξουν ενεργά και που θα κλείσουν το δρόμο σε λύσεις ολέθριες για το περιβάλλον, όπως αυτή της καύσης.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...
Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρ...
Διακοπή Υδροδότησης σε Δροσιά και υψηλή ζώνη Κανήθου

Διακοπή Υδροδότησης σε Δροσιά και υψηλή ζώνη Κανήθου

15/6/2018
Σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 23.30 λόγω άμεσης ανάγκης επισκευής του τροφοδοτικού αγωγού του υδραγωγείου Παραλίμνης στη θέση «Κρόνια» ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας