Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στις 26 Μάιου 2010, στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζετε η προσφυγή των Επιτροπών Αγώνα των κατοίκων του Γαβαλά του Αγιώργη και των κατοίκων του Δήμου Αυλώνος, κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στα όρια των περιοχών τους.
Απέραντος σκουπιδότοπος
Απέραντος σκουπιδότοπος

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της καύσης των σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ, συμπαρίσταται στον δικαστικό αγώνα που δίνουν οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων του Γαβαλά του Αγίωργη και των κατοίκων του Δήμου Αυλώνος στις 26 Μάιου στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί οι πληροφορίες, που έχει από έγκυρες πηγές, ήδη το Δικαστήριο έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αν υπάρχει άλλη πρόταση όπως είχαν δεσμευτεί να φέρουν οι Δήμαρχοι της περιοχής.
Η μοναδική πρόταση είναι αυτή του ΧΥΤΑ στον Γαβαλά του όπου έχει εγκριθεί η μελέτη (ΜΠΕ) και δυστυχώς η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι θετική για την διμιουργί9α ΧΥΤΑ στον Γαβαλά.
Οι Δήμαρχοι συνειδητά ακολούθησαν παρελκυστική τακτική ουσιαστικά δεν έκαναν τέσσερα χρόνια τίποτα για νέα χωροθέτηση του ΧΥΤΑ ,έτσι τέλος Ιουνίου πρέπει να κλείσουν οριστικά οι ΧΑΔΑ όλων των Δήμων της περιοχής και η περιοχή θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και σε θέση μάχης το λόμπυ της καύσης με πρώτο βιολί την ΑΓΕΤ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της καύσης σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων που αγωνίζονται να μην γίνει ο τόπος του σκουπιδότοπος, διαβεβαιώνει τους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς και τις επιτροπές Αγώνα ότι θα παλέψει μαζί τους για να μην γίνει ο τόπος μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την στάση των αρμοδίων φορέων (Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση ) που συνειδητά δεν προχώρησαν σε χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ για την Β. Καρυστία ,αναθέτοντας μελέτες επί μελετών με αποτέλεσμα σε λίγο να έχουμε τετελεσμένα γεγονότα ,με κίνδυνο το δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή των κατοίκων και να ανοίξει τον δρόμο στην δημιουργία ΧΥΤΑ στον Γαβαλά.
 
Ασφαλώς η ανοργάνωτη διαχείριση των αστικών αποβλήτων πρέπει να πάρει τέλος.
Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Νότιας Εύβοιας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες σε συνδυασμό με ένα ουσιαστικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που οι πολίτες είναι έτοιμοι να στηρίξουν ενεργά και που θα κλείσουν το δρόμο σε λύσεις ολέθριες για το περιβάλλον, όπως αυτή της καύσης.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας