Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κύμης, κ. Τάσος Βελισσαρίου δίνει τη δική του απάντηση στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
Τάσος Κ. Βελισσαρίου: «Aποστομωτική η απάντηση της κ. Μπάτσα»
Τάσος Κ. Βελισσαρίου: «Aποστομωτική η απάντηση της κ. Μπάτσα»

Πρέπει να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι συγκλονισμένος από την ¨αποστομωτική¨ απάντηση της προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Κύμης, κας Αρετής Μπάτσα – Θωμά, στην επιστολή μου της 18ης Μαίου 2010. Η απάντηση δεν αφήνει αδιευκρίνιστο κανένα από τα θέματα που αναφέρω.
Επειδή πολλοί μπορεί να πουν ότι επί της ουσίας δε δόθηκε καμμιά απάντηση, θα σας αποκρυπτογραφήσω την απάντηση.
1. Στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, η πρόεδρος του Δ.Σ. ... ξέχασε το δεύτερο επώνυμό της, που είναι Θωμά (έτσι υπογράφει τα έγγραφα του Δ.Σ., ως Μπάτσα-Θωμά). Παράληψη; Να το προσέξουν λίγο στην παράταξή τους, γιατί κάνουν κάποια λάθη με τα ονόματα.
2. Επιβεβαιώνει των λόγων μου το αληθές, ότι η μόνη συζήτηση στο Δ.Σ. έγινε το 2008. Γγνωρίζουμε ότι τότε μιλούσαν όλοι για ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ, επί υποθετικών σεναρίων. Στη συζήτηση αυτή, πέρα από την έκφραση απόψεων δε μπορούσε να γίνει οτιδήποτε άλλο, διότι δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο για το οποίο μπορούσαμε να μιλήσουμε, πόσο δε μάλλον να πάρουμε κάποια απόφαση. Προκύπτει το ερώτημα : γιατί δεν ήρθε το θέμα του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στο Δ.Σ. όταν αυτό ανακοινώθηκε; Όλοι οι Δήμοι, το συζήτησαν. Μήπως γνωρίζει η κ. Μπάτσα-Θωμά τι μεθόδευσε ο Δ. Θωμάς με τους φίλους του στα άλλα Δημοτικά Συμβούλια να συζητηθεί; Στο Δήμο Κύμης γιατί δεν έγινε Καμμιά συζήτηση για το Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ; Εϊναι προφανέστατο ότι υπάρχει μεθόδευση από τον επικεφαλής του Δήμου και οι παρατρεχάμενοί του απλώς ακολουθούν και ... ευλογούν τις μεθοδεύσεις του.
3. Ο κατ΄ευφημισμόν ¨δήμαρχος¨ Κύμης, πιστός στην πάγια τακτική του, κρύφτηκε και αυτή τη φορά, αναθέτοντας την απάντηση στην πρόεδρο του Δ.Σ. Πράγματι ως πρόεδρος η κα Μπάτσα–Θωμά είναι αρμόδια να απαντήσει επί του θέματος των διαδικασιών που προανέφερα. Δεν τόλμησε να απαντήσει ο κουνιάδος της (¨δήμαρχος¨), διότι έπρεπε να μιλήσει και για τα υπόλοιπα που αναφέρω στην επιστολή μου, ενώ η ίδια θεωρεί εαυτήν αναρμόδια επί ¨στρατηγικών¨ θεμάτων. Έτσι παίζει ο Δ. Θωμάς ¨κρυφτούλι¨, κρύβεται, αποποιείται τις ευθύνες του ή τις φορτώνει σε άλλους και μου δίνει το δικαίωμα να τον αποκαλώ κατ΄ ευφημισμόν ¨δήμαρχο¨.
4. Αναφέρει η κα Μπάτσα–Θωμά, ως μομφή προφανώς, ότι δεν συμμετέχω στα πανυγήρια που στήνει ο κουνιάδος της Δ. Θωμάς. Η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ξεκάθαρη : δεν συμμετέχω σε στημένες διαδικασίες χωρίς αρχές, χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, διότι είναι διαδικασίες αναποτελεσματικές. Ο κατ΄ ευφημισμόν δήμαρχος, έχει αποπειραθεί ακόμα και στα Δημοτικά Συμβούλια να κινητοποιεί τους κλακαδόρους του, προκειμένου να επιβάλλει τις επιθυμίες του. Το Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει για να συζητά και να αποφασίζει θέματα που αφορούν το Δήμο. Διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Θα αποφασίζονταν όλα σε πλατείες δια βοής. Οι συναθροίσεις – πανυγήρι, γίνονται στο Γηροκομείο της Κύμης. Μήπως σημειολογικά θέλει ο Δ. Θωμάς να σηματοδοτήσει τα ... οράματά του; Δε νομιμοποιώ με την παρουσία μου τα στημένα πανυγήρια, που είναι διαδικασίες παράτυπες και έκνομες, διαδικασίες που θέλει να επιβάλλει ο κατ΄ ευφημισμόν δήμαρχος. Πρέπει να μάθουν όλοι στην πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Κύμης, ότι υπάρχουν διαδικασίες, νόμοι και κανόνες.
5. Από όσα έχω δημοσιεύσει και δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα, μπορεί να θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια δόση υπερβολής, αν και ότι λέω το τεκμηριώνω. Σας παραθέτω απόσπασμα από το facebook του ίδιου (όπως αναρτήθηκε στις 17/5/2010).
Η απάντηση συνδημότη μας, που επίσης βρήκα είναι η παρακάτω:Αυτό είναι το ήθος του: ανύπαρκτο!
Αυτή η νοοτροπία του : φασιστική!
Μήπως πρέπει να περιμένουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φούρνους;
Χαρακτήριζα Γκαιμπελίστικες τις μεθόδους του. Έκανα λάθος. Είναι άκρως φασιστικές!!!
Με τέτοιες νοοτροπίες και τις αντίστοιχες πολιτικές πρακτικές, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να περιμένει ο τόπος και ο κόσμος.
Οι κινήσεις του ¨δημάρχου¨ Δ. Θωμά είναι κινήσεις υπό το κράτος πανικού και όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο έντονα φαίνεται. Τι προκαλεί τόσο πανικό στο ¨δήμαρχο¨;
Αποδέχεται ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής να εκπροσωπείται από ένα τέτοιο άτομο ;
Η παρουσία του και μόνο είναι προσβλητική για όλους μας. Θα επαναλάβω τον κύριο τίτλο του τελευταίου φύλλου τοπικής εφημερίδας : Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο Θωμάς στον τόπο είναι να αποχωρήσει !!!


Τάσος Βελισσαρίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κύμης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας