Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» κάνει ανακοίνωση για το ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας.
ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας
ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας
Ο ίδιος αναφέρει:
 
«Ακούσαμε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 σε μέσο ενημέρωσης (Ράδιο1 και τον δημοσιογράφο κ. Παπαμακάριο), για κάποιες επιστολές της κυρίας Λαλανίτη η οποία είναι διοικητική υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας, στις οποίες αναφέρεται με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς για τον Σύλλογό μας και για στελέχη του. Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα μία δημόσιος λειτουργός αναφέρεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα Σύλλογο και για τους γονείς παιδιών με αναπηρία. Ελπίζουμε ότι οι επιστολές αυτές και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, δεν εκφράζουν την Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Εκτός εάν η κ. Λαλανίτη αισθάνεται για κάποιους λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε, ότι βρίσκεται υπεράνω και της Διοίκησης. Αναμένουμε τις ενέργειες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας (ΓΝΧ) και κυρίως να της υπενθυμίσει ότι δεν είναι ο ρόλος της να κατηγορεί και να χαρακτηρίζει Συλλόγους και τα στελέχη τους. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των στελεχών μας και του Συλλόγου.
 
Σε σχέση με αυτά που ακούσθηκαν έχουμε να πούμε τα εξής.
 
Κατ’αρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι τα θέματα λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ, είναι υπόθεση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και εμείς ως Σύλλογος δεν είχαμε ποτέ κάποιον ρόλο, ούτε επιδιώξαμε να έχουμε. Εμείς ως Σύλλογος το μόνο που μας ενδιέφερε πάντα, ήταν η διασφάλιση των θεραπειών στα παιδιά μας. Γι αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογός μας αγωνίσθηκε να στελεχωθεί το ΚΕΦΙΑΠ με όλες τις ειδικότητες που έλειπαν, γιατί αυτό ήταν εις βάρος των παιδιών μας. Δεν υπήρχε εργοθεραπευτής (στις αρχές του Φεβρουαρίου 2019 μάθαμε ότι προσλήφθηκε), δεν υπήρχε λογοθεραπευτής, ούτε σήμερα υπάρχει, δεν υπήρχε επικεφαλής Φυσίατρος, ούτε σήμερα υπάρχει. Ούτε καν υπεύθυνος επικεφαλής ιατρός δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει ακόμη στο ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας. Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο Κέντρο που υποδέχεται άτομα με βαριά αναπηρία να υπολείπεται τέτοιων ειδικοτήτων. Ποιος άραγε αξιολογεί ένα επείγον περιστατικό και ποιος δίνει τις ανάλογες οδηγίες, όταν λείπουν οι βασικές ειδικότητες και ο υπεύθυνος επικεφαλής Φυσίατρος; Αυτό το ερώτημα ήταν η μόνιμη αγωνία μας.
 
Γι αυτό και προσπαθήσαμε να διαθέσουμε και δικούς μας θεραπευτές από το 2011. Ζητήσαμε έναν χώρο στο ΚΕΦΙΑΠ και τον στελεχώσαμε με δικό μας προσωπικό το οποίο πληρώναμε με δικούς μας πόρους και με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Και μάλιστα οι δικοί μας θεραπευτές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε πολλά περιστατικά που δεν ανήκαν στον Σύλλογο μας, όπου το ΚΕΦΙΑΠ δεν διέθετε εξειδικευμένο προσωπικό. Εάν βέβαια το ΚΕΦΙΑΠ δεν είχε λύσει τα θέματα μιας νόμιμης φιλοξενίας μας, όπως ειπώθηκε αυτό αφορά την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και όχι τον Σύλλογο μας.
 
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο Κέντρο Διημέρευσης με τον απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας τις αναγκαίες θεραπείες και για καλύτερες και πιο χαρούμενες ημέρες.»Δημοφιλή σήμερα

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

21/4/2019
Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του «Ελληνικού Κτηματολογίου», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρ...
Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

22/4/2019
«Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμί...
Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας