Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 οι Βουλευτές Εύβοιας και εκπρόσωποι του Επιμελητήριου Εύβοιας είχαν συνάντηση, για τη ρύθμιση των δανείων που είχαν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Βουλευτές Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης
Βουλευτές Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης
Σε συνάντηση που είχαν οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση παρουσία επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Εύβοιας τους κ. Γιάννη Μαραγκού και Σπύρου Κουτσαύτη, ενημερώθηκαν για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν επέτρεπε τη ρύθμιση των δανείων που είχαν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 

Κατόπιν επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 όσοι έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και των πυρόπληκτων) θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στη ρύθμισή τους.

Πέραν των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Εύβοιας παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών ενώ από πλευράς κυβέρνησης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Κουρμούσης Φώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ, κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος και Συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Ιωάννη (κα Μηλιάκου, κα Φραγκάκη). Σημαντική ήταν η παρουσία των Βουλευτών Εύβοιας κ. Αναστάσιου Πρατσόλη και Γεωργίου Ακριώτη. 

Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν, μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, που δίνει ρητά τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς αυτά να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
 
Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας μετέφεραν την κάθετη θέση, του Φορέα ζητώντας πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν την ευρύτερη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης από τις Τράπεζες, με σκοπό το μέγιστο ποσοστό ρυθμίσεων. 

Κατά την ενημέρωση επισημάνθηκε ότι η εν λόγω Υπουργική απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Φεβρουαρίου 2019, ενώ προέκυψε η σημαντικότατη είδηση ότι, μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, η ανωτέρω απόφαση δίνει την ίδια δυνατότητα ρύθμισης και στις Υπό Εκκαθάριση Τράπεζες, με μοναδική διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση η διάρκεια της ρύθμισης δεν μπορεί να υπερβαίνει την δεκαετία από την υπογραφή αυτής. 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας