Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 σε αίθουσα της Π.Ε. Εύβοιας πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική Συνεδρίαση του ∆.Σ., του νεοσυσταθέντος Φορέα ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας (Φ∆ΠΠ Εύβοιας).
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Το οποίο συστήθηκε κατόπιν της απόφασης των Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Φ∆ΠΠ Εύβοιας είναι ΝΠΙ∆ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με κύριο αντικείμενό του διοίκηση και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

 Στη χωρική αρμοδιότητα του Φορέα υπάγονται οι προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, οι οποίες βρίσκονται στην Εύβοια, στη Σκύρο και σε τμήμα της Βοιωτίας, ενώ η αρμοδιότητα του αφορά σε θέματα γνωμοδοτήσεων για δραστηριότητες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, συνεργασίας με άλλες αρμόδιες αρχές για την προστασία των περιοχών αυτών, διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, εκπόνηση μελετών, σχεδίων διαχείρισης –προστασίας – ανάδειξης των περιοχών, εκπαιδευτικές δράσεις, κλπ. 

 Μετά το καλωσόρισμα των μελών του νέου ∆.Σ. από τον πρόεδρο του Φορέα και τη
γνωριμία μεταξύ τους, ακολούθησε ενημέρωση επί των νόμων, των διατάξεων και των αποφάσεων οι οποίες διέπουν την ίδρυση – λειτουργία του Φορέα.

 Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση, ως μέλη του ∆.Σ του Φορέα ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας (Ν.Π.Ι.∆) έχουν ορισθεί ως μέλη, με τριετή θητείας οι (παρακάτω αναφερόμενοι):

1. ∆ρ Κωνσταντίνος Πεχλιβάνογλου, Γεωλόγος Ωκεανογράφος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Βερβέρη Περιβαλλοντολόγο στη ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ.

2. Ελευθέριος Ραβιόλος, ∆ήμαρχος Καρύστου ως εκπρόσωπος των εμπλεκόμενων ∆ήμων, με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Νικολάου ∆ήμαρχο Θηβαίων.

3. Ασημίνα Παπαναστασίου, ∆ικηγόρος Περιφερειακή Σύμβουλος, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Σοφία Τσολάκη, Περιφερειακή Σύμβουλο.

4. Βαρβάρα Φίλου, Ιχθυολόγος, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, με αναπληρώτρια την ∆έσποινα Νικολάου Βιολόγο.

5. ∆ρ Περσεφόνη Ιωαννίδου Μηχανολόγος - Μηχανικός, ως Στέλεχος ∆ημόσιας Υπηρεσίας (Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κατσαμάγκο Μηχανικό Μεταλλείων.

6. ∆ρ Σταμάτη Ζόγκαρη, Βιολόγος – Γεωγράφος, ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρώτρια τη Μαρία Χουλιέρη εκπαιδευτικό. 

7. Αντιγόνη Καραδόντα, ∆ασοπόνος MSc (υπάλληλος της ∆/νσης ∆ασών Εύβοιας), ως εκπρόσωπος των Παραγωγικών Φορέων της Περιοχής (Ένωση Ελλήνων ∆ασοπόνων) με αναπληρώτρια την Ευτυχία Φίλιππα οδοντίατρο. Με την ίδια απόφαση ως Πρόεδρος του ∆.Σ. ορίσθηκε ο ∆ρ Κωνσταντίνος Πεχλιβάνογλου Γεωλόγος Ωκεανογράφος.

 Κατά τη συνεδρίαση του ∆.Σ., όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών, εξελέγησαν οι:
  • Ελευθέριος Ραβιόλος του Κωνσταντίνου, ∆ήμαρχος Καρύστου ως Αντιπρόεδρος
  • Βαρβάρα Φίλου του Γεωργίου, Ιχθυολόγος, ως Γραμματέας 
  • Σταμάτης Ζόγκαρης του ∆ημητρίου Γεωγράφος-Βιολόγος, Αναπληρωτής του Αντιπροέδρου σε περίπτωση κωλύματος 
  • Αντιγόνη Καραδόντα του Κωνσταντίνου, ∆ασοπόνος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας

 Προσωρινή έδρα του Φορέα, μέχρι την εξεύρεση μόνιμου χώρου ορίζεται το κτίριο του ∆ήμου Χαλκιδέων, στην οδό Φαρμακίδου 15, 1ος όροφος, 34100, Χαλκίδα και το προσωρινό τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6974936990, 6987952248. Μετά τη συγκρότηση του νέου ∆.Σ. σε σώμα, έγινε ενημέρωση των μελών από τον Πρόεδρο για τα θέματα πρώτης προτεραιότητας που αφορούν στις διαδικασίες διοικητικής οργάνωσης και χρηματοδότησης του Φορέα και στη δραστηριότητα του φορέα. Το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του Φορέα ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας.Δημοφιλή σήμερα

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

21/4/2019
Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του «Ελληνικού Κτηματολογίου», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρ...
Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

22/4/2019
«Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμί...
Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας