Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Μαρίνος
Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Κώστας Κέκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεχάσει αυτά που τράβηξε την περίοδο της  καπιταλιστικής κρίσης κι αυτά που τραβάει σήμερα την περίοδο της ασθενικής ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των καπιταλιστών και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει νέα κρίση.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στο λαό με δύο μνημόνια και υπέγραψαν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 3ο μνημόνιο, εκατοντάδες  μνημονιακά μέτρα που διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Τα ψήφισαν όλοι μαζί πλην του ΚΚΕ που στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, πρωταγωνιστεί στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα τους. 

Η ζωή των λαϊκών οικογενειών σημαδεύεται από υψηλή ανεργία και υποαπασχόληση.

Άθλιες εργασιακές συνθήκες χωρίς Συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια και στο κεφάλι των εργαζόμενων κρέμεται το τσεκούρι των απολύσεων.

Δραματικές μειώσεις των μισθών, οδυνηρή αύξηση της φορολογίας. Αβάσταχτος ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αβάσταχτη φορολογία εισοδηματος, φόρος αλληλεγγύης, επιτηδεύματος  και άλλα χαράτσια που προστίθενται στον ΕΝΦΙΑ και φτωχαίνουν τους ανθρώπους της δουλειάς, τους εργατουπάλληλους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες, που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους μέσα από το μαρτύριο των πλειστηριασμών. 

Οι συντάξεις έχουν μειωθεί 31 φορές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις μειώσεις και έχει ρίξει τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο σφαγείο του νόμου Κατρούγκαλου.

Μόνο με το φετινό κρατικό προυπολογισμό αυξάνονται οι φόροι των λαϊκών οικογενειών κατά 1 δισεκατομ. Ευρώ. Γονατίζουν το λαό για να πιάνουν τα πλάνα των ματωβαμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060, συγκεντρώνουν χρήμα για να δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο, για να απολαμβάνουν οι επιχειρηματίες φοροαπαλλαγές, να μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και η φορολογία των κερδών τους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το λαό.
Είναι χυδαίοι, όπως ήταν και οι προκάτοχοι τους.

Χρήματα έχουν μόνο για τους επιχειρηματίες και για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ για τις οποίες δίνουν 4 δισεκατομ. ευρώ το χρόνο για να επεμβαίνει σε όλο τον κόσμο, να απειλεί και να σκοτώνει τους λαούς.

Τι να πούνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή, το χτύπημα των απεργιακών αγώνων; 

Τα ζούμε καθημερινά. Το 95% των απεργιών χαρακτηρίζονται παράνομες και καταχρηστικές, τα ΜΑΤ χτυπάνε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων , οι αγρότες που αγωνίζονται στα μπλόκα για να επιβιώσουν και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους σύρονται στα αγροτοδικεία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Τώρα απαιτείται αυστηρό κριτήριο. Η επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι μόνιμη και θα δυναμώνει κι εδώ δεν χωράνε αυταπάτες, αναμονή.

Λέμε σε όλους και σε όλες μην ψάχνεται τη διαφορά, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για το τέλος των μνημονίων, του ελέγχου και της εποπτείας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι ότι διατηρούνται οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι. Προχθές, ήταν πάλι εδώ η τρόικα, συνέτρωγε με τους υπουργούς και συμφώνησαν για τη διατήρηση των μνημονιακών νόμων, για νέα μέτρα κατά των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, στήριξη των τραπεζών, προνόμια στην πλουτοκρατία.
         
Το διαφημιστικό σλόγαν της κυβέρνησης  περί δίκαιης ανάπτυξης είναι απάτη. Τα έχετε ξανακούσει και στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι η  ανάπτυξης τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει θεό το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου, είναι πάντα άδικη γιατί βουτάει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους.

Τους πολλούς, τους εργαζόμενους, αυτούς που παράγουν τον πλούτο τους ληστεύουν και στη συνέχεια τους τάζουν ή τους πετάνε κάποια ψίχουλα. 

Τους πετάνε κανένα «κοινωνικό μέρισμα» που δεν φτάνει να μπαλωθούν ούτε λίγες τρύπες.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράσταση που δίνει η κυβέρνηση με τον κατώτατο μισθό. Υλοποιεί το νόμο Βρούτση της ΝΔ που έχει καταργήσει τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις καθορίζοντας τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, και ο νόμος αυτός προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός θα εξαρτάται από  τις οικονομικές συγκυρίες, τα κέρδη των επιχειρηματιών, δίνοντας στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μειώνουν τους μισθούς όποτε το κρίνουν αναγκαίο. 

Τι κάνει η κυβέρνηση; Δίνει ένα ευρώ την ημέρα, κάνει το αυτονόητο με τον υποκατώτατο μισθό και δεν κρατάει τα σάλια της. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Γιατί διατήρησε τα μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για 4 χρόνια και τα λίγα ευρώ που πετάει θα εξανεμισθούν με τη σκληρή φορολογία  και τη μείωση του αφορολόγητου ποσού που το έχει ήδη υπογράψει. Κρύβει ότι ένας μεγάλος αριθμός κυρίως νέων εργαζομένων δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και δεν παίρνουν ούτε τον κατώτατο μισθό.

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ πρωταγωνιστούν στους αγώνες και έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατέθεσε στη βουλή πρόταση νόμου 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων που απαίτησαν κανένας μισθός να μην είναι κάτω από τα 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις.        
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Γιατί αυτή είναι η πραγματική, αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Αυτή είναι η επιλογή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αποδυνάμωση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Γιατί έτσι μπορεί να γίνει δυνατός ο λαός και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του, να  μπούνε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες, να δυναμώσει η πάλη για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι αυτά που τους άρπαξαν το κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο της κρίσης. 

Το ΚΚΕ  είναι συνεπής και σταθερή πολιτική δύναμη, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, φωνή των εργαζομένων που ανοίγει δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέσα στην οποία κυριαρχούν μια χούφτα καπιταλιστές που πλουτίζουν από τη ληστεία του μόχθου των εργαζομένων που ζούνε μια μίζερη ζωή, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.   

Δίνουμε τη μάχη των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογων με δύναμη και αποφασιστικότητα. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί καλά. Διαφήμισαν τον «Καλλικράτη» και διαφημίζουν σήμερα τον «Κλεισθένη», καλλιεργούν ψεύτικές προσδοκίες. Ο Περιφερειάρχης και ο αντι-περιφερειάρχης, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας και στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου είναι φρικτοί, τάζουν, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους.

Προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης έχρησε υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Σπανό, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναγνωστάκης ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας τάξης, του υπουργείου που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές για την καταστολή, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ κ. Μπατζελή ήταν υπουργός Γεωργίας κατά των της αγροτιάς, και όλοι μαζί ευθύνονται για την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο λαός πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείτε να τη διεκδικήσει, παραμερίζοντας και απομονώντας τους παλιούς και νεόκοπους καιροσκόπους που εμπλέκονται στην πολιτική, στην περιφέρεια και το δήμο για να έχουν οφέλη, για να γίνουν επιχειρηματίες και να πλουτίσουν στις πλάτες των ανθρώπων της δουλειάς, θυμούνται τη συγγένεια και τη φιλία παραμονές εκλογών και έχουν την αναίδεια να χτυπούν πόρτες και να ζητούν ψήφο, να εκβιάζουν με όλα τα μέσα.»
Ο Κώστας Κέκης στην ομιλία του τόνισε:

«Βαδίζουμε προς τις εκλογές και έχουμε τα μάτια μας στραμμένα, σε όλα όσα αφορούν τη ζωή τη δικιά μας, των οικογενειών μας, των νέων ανθρώπων.
Γιατί μας αφορούν όλα τα λαϊκά προβλήματα. Γιατί καθημερινότητα για εμάς το 2019, με τα τεράστια επιτεύηματα της τεχνολογίας και της επιστήμης, με τον μεγάλο πλούτο που παράγεται από τους ανθρώπους του μόχθου, είναι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να έχουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας και παιδείας, να ζούμε σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια.

Καθημερινότητα για εμάς είναι να βλέπουμε τον τόπο μας να προοδεύει, να αναπτύσσεται και να ικανοποιούνται όλες οι λαϊκές ανάγκες….

Υπάρχει πια αρκετή και συγκεντρωμένη πείρα και στην περιοχή μας για τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στη διαμόρφωση αυτού του ρόλου έχουν συμβάλει όλες οι αντιδραστικές αλλαγές στο κράτος και την τοπική διοίκηση που προωθήθηκαν εδώ και 20 χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις, με τη στήριξη της πλειοψηφίας των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Η περιφέρεια και ο Δήμος Κύμης -Αλιβερίου πρωτοστατούν στο χαράτσωμα του λαού, χρησιμοποιούν την ανταποδοτικότητα και επιβάλλουν τέλη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν κι αυτή είναι δέσμευση για όλους τους υποψηφίους των κομμάτων του κεφαλαίου.

Στην πράξη  έχει αποδειχθεί πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού που προωθεί την κυβερνητική πολιτική και τη στρατηγική της ΕΕ, στηρίζει τους επιχειρηματίες και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υποταχθούν, να χειραγωγηθούν οι εργαζόμενοι.

Προωθούνται προγράμματα ελέγχου της ακραίας φτώχειας ως υποκατάστατα του δικαιώματος της εργασίας, πολλοί εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχοι, για χρόνια, 8μηνίτες με άθλιες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς, μετράμε 47 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.

Τα έργα που προωθούν η περιφέρεια και οι δήμοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους και αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τα έργα που χρειάζεται ο λαός για τις ανάγκες του. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές με τις πλημμύρες, τις φωτιές και τους σεισμούς. Καμία ουσιαστική φροντίδα για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, για αντισεισμική θωράκιση, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, την ευθύνη των δημοτικών αρχών για αυτά σημείωσε:
  • Τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια, τη δασοπροστασία, την πρόληψη πλημυρών και άλλων καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα. 
  • Την ανταποδοτική λειτουργία στη διαχείριση του νερού και της αποχέτευση, στη διαχείριση των σκουπιδιών  αποτελούν χρόνια πρόβλημα για όλο το Δήμο. 
  • Τις τραγικές ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της παιδείας, του αθλητισμού και της υγείας.
  • Την στήριξη από τις δημοτικές αρχές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων που οδηγούν:
  • Στην απαξίωση και κλείσιμο της ΕΒΟ στην Κύμη
  • Στο εργοστάσιο του Τσιμέντου που για την αύξηση των κερδών, έχει καρκίνο για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους, έχει μειώσεις μισθών περισσότερο από 20% στο Αλιβέρι και εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση, κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας και πέταγμα στο δρόμο των εργαζομένων σα στυμμένες λεμονόκουπες.
  • Τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη μετατροπή της ενέργειας σε εμπόρευμα, δίνοντας γη και ύδωρ για τα συμφέροντα των ομίλων.

Στην αγροτική παραγωγή, και την κτηνοτροφία, η προστασία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι ανύπαρκτη, είναι αφημένοι στην τύχη τους, έρμαια των τραπεζών και των εταιριών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Το ρεύμα, το νερό, και τα καύσιμα, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και οι μεσάζοντες μεγαλέμποροι παίρνουν  τον κόπο τους, για ένα κομμάτι ψωμί.

Για την αποπροσαντολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς σημείωσε:

Ο καυγάς που εξελίσσεται ανάμεσα στον σημερινό και τον προηγούμενο δήμαρχο, είναι άκρως αποπροσανατολιστικός, για τα πραγματικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος λαός. Η μπόχα της πολιτικής που υπηρετούν, αναδύεται από τα άπλυτα ολονών, που βγαίνουν στη φόρα, με κάθε ευκαιρία στην κούρσα για τις ζεστές θέσεις, εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων.

Τσακώνονται για το αν ο Θωμάς πήρε ή δεν πήρε χρήματα του Δήμου. Κανείς δε βγάζει τσιμουδιά, για το γεγονός ότι καθημερινά ο Δήμος, ενταγμένος στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ξεζουμίζει μαζί με το κράτος, το λαό.

Όπως και για τα σκάνδαλα, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν στην επιφάνεια, έτσι και για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, έχουμε τη θέση, ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και οι ευθύνες, όπου υπάρχουν πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι, οι εκλεκτοί της προώθησης των μεγάλων συμφερόντων, βγαίνουν έξω από το κάδρο, το πολύ πολύ να «καίνε» για εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και κανένα στέλεχός τους.

  Το ζήτημα είναι ότι κανείς, από τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο μας, όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν, δε βγάζουν τσιμουδιά για το σκάνδαλο των σκανδάλων, που είναι η εξυπηρέτηση, της κερδοφορίας των ομίλων, που θέλουν, το πολιτικό τους προσωπικό και το στηρίζουν, είτε ανοιχτά, είτε συγκαλυμμένα, για να τσακίζουν, σε μόνιμη βάση τα λαϊκά δικαιώματα. Προσπαθούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, οι μεν και οι δε.

Όπως και του νεοεμφανιζόμενου συνδυασμού του κ. Ελαιοτριβάρη, που δεν είναι και τόσο νέος, καθώς χρόνια τώρα ασκούσε διοίκηση στο Δήμο Αγ. Αναργύρων- Καματερού. Με ευθύνη στον οργανισμό για το Πάρκο Τρίτση, που έχει αφεθεί παρατημένο, για να υλοποιηθεί με διάφορα προσχήματα, η ιδιωτικοποίησή του. Με διασυνδέσεις, με συμφέροντα, στον τομέα της ανακύκλωσης, με το πέπλο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης…

Κριτήριο μπροστά στις εκλογές, πρέπει να είναι η στάση, κάθε συνδυασμού και κάθε υποψήφιου, το περασμένο διάστημα μπροστά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, του μισθού, της σύνταξης, των όρων δουλειάς, του ΕΝΦΙΑ και της  γενικότερης  φοροληστείας, των χαρατσιών, για το κτηματολόγιο, των περικοπών σε κοινωνικές παροχές, όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. 
 Όλοι τους έχουν στοιχηθεί, με την πολιτική που χτυπάει τις λαικές οικογένειες. 
Μπροστά σ’ αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχει ανεξάρτητος ή υπερκομματικός συνδυασμός!

Ή παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσεις σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, η αποδέχεται αυτή την κατάσταση, μοιρολατρικά και διαχειρίζεται, ότι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων και του κράτους της πλουτοκρατίας.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως είναι γνωστό στηρίζεται από το ΚΚΕ, και αυτό αποτελεί εγγύηση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους της περιοχής μας.»Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας