Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την αντίδραση της Δημάρχου Στυρέων προκάλεσε η επιστολή του κ. Παπαλυμπέρη που δημοσιεύτηκε στα sites, την Πέμπτη 20 Μαίου σχετικά με το θέμα των Λατομείων και το ιδιοκτησιακό στην ν. Εύβοια.
Στην απάντησή της η Δήμαρχος Στυρέων αναφέρει:
«Μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης των λατομείων της νότιας Εύβοιας με αληθινή έκπληξη διάβασα την επιστολή του κ. Παπαλυμπέρη στο Διαδίκτυο για το όψιμο ενδιαφέρον των Δημάρχων της ν. Καρυστίας για το θέμα των λατομείων και το ιδιοκτησιακό.
Πιστεύω ότι όταν οι Αυτοδιοικητικές Αρχές καλούνται ως αρωγός να συμβάλλουν στην επίλυση ενός κλαδικού προβλήματος οφείλουν να το πράξουν άμεσα, γρήγορα και υπεύθυνα, χωρίς να σκέφτονται μικροπολιτικά.
Αυτό έκανα και εγώ στην υπόθεση αυτή ως Δήμαρχος με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τους συνανθρώπους μας βλέποντας πραγματικό αδιέξοδο και τόσες οικογένειες να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.
Προσωπικά, έχω πάντα τους δικούς μου στόχους που τους υπαγορεύει η αγάπη μου για τον τόπο και όσα εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξή του. Τα σχόλια για δήθεν εκμετάλλευση του θέματος για άλλους σκοπούς δεν με αφορούν.
Ολοι οι Δήμαρχοι μαζί πορευτήκαμε στην επίλυση του θέματος των λατομείων με καλή συνεργασία και γι’ αυτό επιτύχαμε !!! Ηταν καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Θεωρώ άδικα λοιπόν για όλους μας και για τον καλό αγώνα που κάναμε σε στενή συνεργασία με το Σωματείο των Λατόμων τα όσα απαξιωτικά αναφέρονται από τον κ. Παπαλυμπέρη για τους Δημάρχους της νότιας Καρυστίας. Οι Δήμαρχοι ως οι πλέον εντεταλμένοι φορείς στήριξαν τα δίκαια αιτήματα των λατόμων που επί σειρά ετών βρίσκονταν δέσμιοι κακών πρακτικών μεμονωμένων ατόμων και ολιγωρίας των κρατικών υπηρεσιών.
Σε ότι με αφορά οφείλω να υπενθυμίσω ότι :
1. Γνώριζα πολύ καλά το νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ από την εποχή που σχεδιαζόταν (2008) και είχα σαν Δήμαρχος πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Στυρέων με συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο, με ανακοινώσεις, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της άναρχης εξάπλωσης των ΑΠΕ στην νότια Εύβοια. Υπάρχουν και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος δημοτών μπορούν να το πιστοποιήσουν. Αλλωστε το γνωρίζει ο κ. Παπαλυμπέρης ότι πήρα ΑΝΟΙΧΤΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για το θέμα αυτό σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Γιοκάλειο από την Κίνηση διαμαρτυρίας Πολιτών ([email protected]) το καλοκαίρι του 2008 ενώπιον της βουλευτού κ. Περλεπέ, του Αντινομάρχη κ. Ανδρέου, δημοτικών συμβούλων της Καρύστου, δημοτών του Δήμου Στυρέων και της πλήθους κόσμου. Εκεί είχαμε αναφέρει ότι η εξάπλωση των ΑΠΕ θα δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλες δραστηριότητες της περιοχής όπως η κτηνοτροφία, τα λατομεία κλπ.
2. Σ’ αυτή τη συγκέντρωση ήταν περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου Στυρέων παρά της Καρύστου και μάλιστα έλειπαν αρκετοί που φέρονται σήμερα ως υποψήφιοι……
3. Παρείχα πλήρη στήριξη στην Ομάδα Πολιτών του Δήμου μου που διαμαρτύρονταν για την άναρχη εξάπλωση των ΑΠΕ στην περιοχή μας, έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βγήκε ψήφισμα με κεντρική ιδέα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ» και αναρτήθηκε σχετικό πανώ στα Νέα Στύρα και όπου υπάρχει ακόμα. Γι’ αυτό δεν με κατηγόρησε με υβριστικές ανακοινώσεις του ο κ. Ζαμπετάκης Ιωάννης υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στο διαδίκτυο όπου μας αποκαλούσε όλους «αρβανίτες με τσίμπλες που δεν θέλουμε τις ανεμογεννήτριες»;
4. Σταματήσαμε με ομάδα δημοτών Στυρέων την επέκταση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ στη θέση Διακόφτι Στύρων στα όρια με τον Δήμο Μαρμαρίου.
5. Απαίτησα και πέτυχα από την ΔΕΗ μετά σκληρή προσωπική διαπραγμάτευση να τοποθετηθούν ΙΣΤΟΙ και όχι πυλώνες εντός των κατοικημένων περιοχών του Δήμου μου όπως γίνεται στις μεγάλες πόλεις. Υπάρχουν και τα έγγραφα της ΔΕΗ που το δηλώνουν.
6. ΟΛΕΣ οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή μας που έχουν διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυρέων έχουν απορριφθεί με το αιτιολογικό «Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στον Δήμο Στυρέων» και έτσι έχουν αποσταλεί στην Νομαρχία. Ο καθένας μπορεί να πάρει αντίγραφα όλων των σχετικών αποφάσεων.
7. Όταν παρουσιάστηκα στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με θέμα τις Ανεμογεννήτριες στις 13/4/2010 ο κ. Παπαλυμπέρης μου έστειλε με SMS στοιχεία για την περιοχή Ναtura της Καρύστου.
8. Είναι γνωστές οι θέσεις μου για τα ζητήματα αυτά από το 2003 όταν ήμουν Αντιδήμαρχος και υπάρχουν όλα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της εποχής που το αποδεικνύουν.
9. Ουδέποτε λιδώρησα κανέναν και συνεπώς ούτε τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας.
10. Στον Δήμο Στυρέων λειτουργούν τα λατομεία Πηλιάτη που είναι Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία και ελάχιστα μικρά.
Δεν χρειάστηκε λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια να γνωρίζω τα θέματα αυτά. Αλλωστε το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι λατόμοι και ουδείς μου έχει ζητήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορική διατριβή για τα λατομεία !
11. Οσον αφορά την κινητοποίηση στα Στύρα τα δύο ψηφίσματα Διαμαρτυρίας διανεμήθηκαν και τοιχοκολλήθηκαν σε αρκετά σημεία σε όλα τα χωριά. Στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα συμμετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στύρων και αρκετοί από τον Δήμο μας. Aντιθέτως έλλειψαν αρκετοί από τον Δήμο Καρύστου και Μαρμαρίου αφού κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο να μην συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας. Αυτοί είναι γνωστοί.
12. Για ποια παχιά λόγια στην πλατεία Καρύστου μιλάμε; Δεν έχω καταλάβει. Αν εννοούμε την ανάγνωση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας που υπογράφτηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα είναι άτοπο να χαρακτηρίζεται ως παχιά λόγια !!!
 
Τονίζω σε κάθε κατεύθυνση – και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι λατόμοι οι οποίοι και προσωπικά και με επιστολή του Σωματείου τους ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που τους βοήθησαν – ότι η δική μου παρέμβαση στο θέμα των λατομείων ήταν ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ της προσπάθειας τόσων ανθρώπων με επικεφαλής τον Νομάρχη της Εύβοιας, ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους και λοιπούς φορείς.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όταν ένα έγγραφο με αποδέκτη την Υπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Αρχηγούς των Κομμάτων κλπ υπογράφεται από τρεις Δημάρχους που στηρίζουν ένα κλαδικό αίτημα, αυτομάτως το έγγραφο αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και κύρος. Οσο περισσότεροι φορείς στηρίζουν ένα δίκαιο αίτημα τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να επιτύχει!!!
 
Εντύπωση, τέλος, μου προξενεί η άποψη ότι οι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Δήμαρχοι πρέπει να σιωπούν και να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή δραστηριότητα σε προεκλογική περίοδο μην τυχόν και τους «κρεμάσουν κουδούνια» ότι το κάνουν για να μαζέψουν ψήφους.
Ας μη συναρτούμε τα πάντα με την συλλογή ψήφων. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος με ανοιχτό μυαλό, φρέσκια σκέψη, πρωτοβουλίες και κυρίως ψυχραιμία, που φοβάμαι ότι κάποιοι άρχισαν να την χάνουν!!
 
Θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των λατομείων νότιας Εύβοιας αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς του τόπου μας και είχε επιτυχή έκβαση για το καλό τόσων συνανθρώπων μας. Πιστεύω ότι έτσι ενωμένοι θα πορευτούμε και στην επίλυση του ιδιοκτησιακού θέματος που είναι επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα.
 
Προσωπικά θεωρώ τιμή και χαρά μου που γνώρισα τους λατόμους. Είμαι ευτυχής που μπόρεσα να συμβάλλω κι εγώ στην επίλυση του προβλήματος που τους ταλαιπώρησε τόσο πολύ. Θα είμαι κοντά τους όσο με χρειάζονται. Όλα τα προβλήματα επιλύονται όταν υπάρχει ισχυρή βούληση και δυνατή κοινωνική συναίνεση. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις γκρίνιες. Δεν βοηθούν σε τίποτα!!!
 Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας