Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για πρώτη φορά από την ανακαίνιση του το 1994 οπότε και εγκαινιάστηκε, επί δημαρχίας Μαργαρίτη, γίνονται εργασίες συντήρησης στο κτίριο του Μεγάρου «Κότσικα».
Μέγαρο Κότσικα
Μέγαρο Κότσικα
Σε εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Χαλκιδέων οι εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κότσικα», προϋπολογισμού μελέτης 105.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, προβλέπεται να γίνει ανακαίνιση των εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου. Θα προηγηθεί καθαρισμός της τοιχοποιίας, με υδροβολή και πλήρης αφαίρεση του αποφλοιωμένου χρώματος, ενώ στα μάρμαρα και στην τοιχοποιία της βάσης του κτιρίου και σε ύψος μέχρι 2,5 μ. θα εφαρμοστεί αντιγραφιστική επάλειψη. 

Επίσης στα εξωτερικά κουφώματα θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αντικατάσταση κατεστραμμένων ξύλινων τεμαχίων των κουφωμάτων και στη συνέχεια χρωματισμός τους.

Τέλος στα εξωτερικά σιδηρά κιγκλιδώματα που βρίσκονται στις βεράντες και στις εξωτερικές θύρες, θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων, εφαρμογή αντισκωριακής βαφής και χρωματισμός τους.

Εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού

Για την εκτέλεση του έργου εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. 


Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κότσικα» έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την αίγλη που αρμόζει στην ιστορικότητα του κτιρίου και να έχει χρήσεις που θα το καταστήσουν επισκέψιμο από το κοινό.

Όλη η κεραμοσκεπή περιστοιχίζεται από ακροκέραμα και ακριβώς από κάτω τους και γύρω από την στέγη υπάρχει γύψινος διάκοσμος. Γύψινα διακοσμητικά επίσης κοσμούν συμμετρικά και τις δύο όψεις του κτιρίου.


Το 1984 επί δημαρχίας Γιάννη Σπανού το κτίριο το αγόρασε ο δήμος Χαλκιδέων από τους κληρονόμους του Π. Κότσικα με σκοπό να μετατραπεί σε δημαρχιακό μέγαρο.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης, την 4 Μαρτίου 1994 και επί δημαρχίας Στέλιου Μαργαρίτη εγκαινιάζεται και έκτοτε φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του Μεγάρου Κότσικα στην Χαλκίδα.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο στην παραλία της Χαλκίδας, θα αλλάξει όψη, θα ανανεωθεί και θα αναδειχθεί η ομορφιά του!!Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας