Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κ.Κωνσταντίνος Νικολιάς καταθέτει τις απόψεις του για το Σχέδιο Καλλικράτης και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι τις συνενώσεις:
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ?
Ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτιέμαι:
Γιατί η Δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα Καλλικράτης έληξε τον Ιανουάριο του 2010 ενώ το προσχέδιο δόθηκε 28/4/2010? Θυμίζω ότι η δημόσια διαβούλευση είναι μια τεράστια καινοτομία του Γεωργίου Παπανδρέου που προάγει το δημόσιο διάλογο. Για την υλοποίηση της ιδέας του ο κ. Παπανδρέου κατέφυγε στο διαδίκτυο. Δημιούργησε το www.opengov.gr την ιστοσελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού όπου αναρτώνται υποχρεωτικά όλες οι προτάσεις των υπουργών πριν ακόμη έρθουν στο κοινοβούλιο και οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση ώστε να αποτρέψουν κάποιο λάθος ή να συνεισφέρουν δικές τους ιδέες. Μάλιστα μπορούν να σχολιάσουν και στο σύνολο και κατ’ άρθρο σαν να βρίσκονται δηλαδή οι ίδιοι στις προπαρασκευαστικές επιτροπές της βουλής!
Διαβούλευση, σύμφωνα με τους θεωρητικούς (και το λεξικό του Μπαμπινιώτη) είναι μια διαδικασία που γίνεται με την προσωπική παρουσία πολλών ανθρώπων σχετικών που συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, εκφράζουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις αντιρρήσεις τους και καταλήγουν σε κάποιες αποφάσεις. Το να καταθέτει κανείς την όποια άποψη του χωρίς τη βάσανο της συζήτησης, του αντίλογου, της ανταπάντησης και να εισπράττει ένα ευχαριστούμε πολύ είναι ο,τιδήποτε άλλο (τοποθέτηση, γνώμη, άποψη) διαβούλευση πάντως δεν είναι. Το ρήμα βουλεύομαι, απ’ όπου η ρίζα της λέξης, σημαίνει: συσκέπτομαι προκειμένου να καταλήξω σε αποφάσεις.
Ποιός και πότε έκανε διαβούλευση στην περιοχή της Καρυστίας ? Εξαιρουμένου του Δήμου Κύμης και των φορέων του Δήμου Κονιστρών? (όχι για να ευλογήσουμε κάποιον αλλά επειδή έτσι είναι)!
· Δήμος Αυλώνος: Αλλεπάλληλος μονόλογος του δημάρχου στο διαδίκτυο και αλλεπάλληλες διαφορετικές απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου!
· Δήμος Διστύων: Μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου (με ψήφους 9 υπέρ των δύο δήμων και 7 κατά) που ακόμα και αν δεχτούμε την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι η απόφαση ορθά περιλαμβάνει και τους τοπικούς συμβούλους σημαίνει ότι στην διαβούλευση συμμετείχαν 19 άνθρωποι. Εγώ τώρα να βγάλω το συμπέρασμα ότι οι δημότες της Δύστου νοιώθουν την σιγουριά ότι ο σούπερμαν δήμαρχος που θα εκλεγεί , θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους παράλληλα με τους κατοίκους του Μετοχίου?
· Δήμος Ταμυνέων: Η μεγάλη μου απορία !! Τι έγινε τελικά εκεί ? Υπάρχει μια κατανοητή απόφαση με ψήφους 15 υπέρ των 2 δήμων και 1 ψήφο κατά , υπάρχουν απόψεις 19 φορέων υπέρ των 2 δήμων και ξαφνικά μια νέα απόφαση με ισοψηφία του δημοτικού συμβουλίου! Άρα το Δημοτικό συμβούλιο Ταμυνέων δεν ξέρει τι θέλει? Σωστά?
· Δήμος Κονιστρών: Οι φορείς εκφράστηκαν , ο δήμαρχος κάνει ηλεκτρονικό χαρτοπόλεμο τάχτηκε δε στα πλαίσια του παιχνιδιού υπέρ των δύο δήμων αλλά με έδρα τις Κονίστρες. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έχουμε διχασμένες απόψεις για την άποψη του δημοτικού συμβουλίου έστω και οριακά έχει μία εκφρασμένη άποψη υπέρ του ενός δήμου.
· Δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει , οι βουλευτές των άλλων κομμάτων έχουν ταχθεί υπέρ των δύο δήμων!Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Δημήτρης (25/5/2010 10:10:25 μμ)
για να καταλάβω η πλειοψηφία στην δημοκρατία εκφράζεται από υπογραφές κάποιων φορέων , από τις συγκεντρώσεις ολίγων ,σε σχέση με το σύνολο και όχι απο τα δημοτικά συμβούλια που έχουν εκλεγεί από το σύνολο των δημοτών Αν έτσι θεωρείται την Δημοκρατία κάνετε μεγάλο λάθος , μόνο στις δικτατορίες οι λίγοι αποφσίζουν για τους πολλούς και μάλιστα με εκφοβισμό και απειλές.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας