Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εχοντας στόχο τις καλές πρακτικές για την αειφόρο ανάπτυξη και τη διαχείριση ενός προορισμού, πραγματοποιείται στη Σκύρο, το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο για αειφόρους προορισμούς.
Σκύρος
Σκύρος
Από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, τη Σκύρο, θα λάβει χώρα το εκπαιδευτικό σεμινάριο για αειφόρους προορισμούς, με τη συμμετοχή διαχειριστών, δημόσιων Λειτουργών και συμβούλων Προορισμών, Φορέων Σχεδιασμού Πολιτικής, Τοπικών Φορέων καθώς και σπουδαστών Τουρισμού.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού Global Sustainable Tourism Council - GSTC και την οργάνωση Green Destinations και θα προσφερθεί κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησης αειφόρων προορισμών και από τους δύο φορείς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγονός, ότι επί δυο συνεχή έτη το 2017 και το 2018 η Σκύρος βραβεύεται ως ένας από τους 100 κορυφαίους «Πράσινους Προορισμούς» στον κόσμο.

Την χρονιά που μας πέρασε, η Σκύρος και η Φολέγανδρος από την Ελλάδα, ήταν οι δυο προορισμοί, ανάμεσα στους 120, από 40 χώρες, που διακρίθηκαν στους καλύτερους πράσινους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας.

Επιπρόσθετα, να σημειώσουμε, ότι το 2017, η Σκύρος, υπήρξε ο μοναδικός προορισμός από την Ελλάδα, που έλαβε τη σημαντική διάκριση της βράβευσης ως ένας από τους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο, ανάμεσα σε 155 υποψηφίους από 57 Χώρες στον διαγωνισμό «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS» που είχε πραγματοποιηθεί στο Εstoril της Πορτογαλίας.

«Η βράβευση της Σκύρου, είναι μια σημαντική αναγνώριση όλων των προσπαθειών όλων αυτών των χρόνων από πολλούς ανθρώπους»  επισημαίνει ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας