Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυστίων, Δημήτρης Σταύρου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράσταση του Δήμου στον Δήμαρχο Κονιστρών και καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε απο πολίτες που υπερασπίζονται τη δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή.
Η διαφωνία, η αντιπαράθεση, ο αγώνας για την προβολή των θέσεων και των απόψεων, αποτελούν στοιχείο της Δημοκρατίας.
Η τρομοκρατία, ο τραμπουκισμός, η βίαια επιβολή της άποψης του καθενός, είναι σημάδια εκκόλαψης του αυγού του φιδιού.
Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε με δέος, τον ολισθηρό κατήφορο, μέρους των υποστηρικτών της άποψης των μικρών Δήμων, οι οποίοι αντί να προσπαθούν με διάλογο και επιχειρήματα να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους, επιχειρούν ετσιθελικά να επιβάλλουν την θέση τους, τρομοκρατώντας, απειλώντας, σπέρνοντας το μίσος στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.
Η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, μόνο δεινά μπορεί να συσσωρεύσει. Η χρήση μεθόδων εποχών αλήστου μνήμης, με την ενεργοποίηση επιστολών Συλλόγων και φορέων, θυμίζει την συμπαράσταση προς καταδικασμένα καθεστώτα, ενώ το περιφερόμενο και εποχούμενο μίσος των σύγχρονων Γκοτζαμάνηδων, δημιουργεί πόλωση και διχασμό, με απροσδιόριστες συνέπειες για την προοπτική του τόπου μας.
Η επίθεση, ενάντια στον Δήμαρχο Κονιστρών, Δημήτρη Παπαναστασίου, η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός της υπερήλικης μητέρας του, μόνο τιμή δεν περιπειούν σε αυτούς που την επιχείρησαν.
Από την πλευρά μας, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας προς τον Δήμαρχο Κονιστρών και καλούμε την ευρύτερη κοινωνία, όποια και αν είναι η θέση της, για το μέγεθος του υπό ίδρυση Δήμου, να απομονώσει όλους αυτούς που με την συμπεριφορά τους, προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα και υπονομεύουν την συνοχή του κοινωνικού ιστού.
Οι πολίτες της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Δεν είναι εχθροί μεταξύ τους. Αντίθετα έχουν πολλά να κερδίσουν, μέσα από την συνεργασία, την συναίνεση και την συνεννόηση.
Ας καταδικάσουμε όλοι μαζί τους σπεκουλαδόρους που επενδύουν στο μίσος και στο διχασμό, για να επιβάλλουν την πολιτική τους παρουσία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες που δημιουργούν με την συμπεριφορά τους.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας