Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, για την απαράδεκτη κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Στην παρέμβασή του ο βουλευτής, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προτάσσοντας την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών της συμφερόντων, έχει εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας στην τύχη του επιδεικνύοντας εγκληματική αδιαφορία για τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκείμενου να εξυπηρετήσει τις πελατειακές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει κομματικοί της παράγοντες, έχει εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στην τύχη του, επιδεικνύοντας εγκληματική αδιαφορία για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας εξυπηρετεί 23.000 κατοίκους τεσσάρων Δήμων και μιας κοινότητας του νομού Εύβοιας, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες φθάνουν τις 80.000, μιας περιοχής που έχει δύσκολη πρόσβαση στη Χαλκίδα λόγω της θάλασσας και του κακού οδικού δικτύου.
Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει καθημερινά πλήθος περιστατικών, πολλά εκ' των οποίων είναι σοβαρά, έχει μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή των κατοίκων της περιοχής και να υφίστανται αφάνταστη ταλαιπωρία, ακόμη και για τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Από τις δέκα (10) θέσεις ιατρών του ΕΣΥ έχουν συμπληρωθεί μόνο οι δυο (2) ενώ από τις δεκαέξι (16) θέσεις αγροτικών ιατρών καλύπτονται σήμερα μόνο οι οκτώ (8). Από τις οκτώ (8) που υπολείπονται, οι δυο (2) θέσεις είναι κενές ενώ έχουν αποσπασθεί έξι (6) ιατροί σε Νοσοκομεία της Χαλκίδας και των Αθηνών, λες και οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Επιπρόσθετα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα μεταφοράς των ασθενών, αφού το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο, από τα τρία που εμφανίζεται να έχει, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους νέοι άνθρωποι και ασθενείς με καρδιακά προβλήματα που θα μπορούσαν να σωθούν αν είχαν μεταφερθεί έγκαιρα.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
 
Θα προτάξει, η κυβέρνηση, την υγεία των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας από το μικροκομματικό συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας και θα ανακαλέσει τις αδικαιολόγητες αποσπάσεις των έξι αγροτικών ιατρών από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας;
 
Θα δώσει προτεραιότητα στις προσλήψεις ώστε να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες κενές θέσεις γενικών ιατρών του ΕΣΥ του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και θα συμπληρώσει τις ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και νοσοκομειακά αυτοκίνητα;"Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας