Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε  προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ερώτηση με θέμα την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του καταστήματος ΕΤΑ στη Λουτρόπουλη της Αιδηψού.

Δεδομένου ότι οι προσλήψεις, και του εποχικού προσωπικού, που απασχολεί κατά κύριο λόγο το κατάστημα, πραγματοποιούνται πλέον μέσω ΑΣΕΠ, υπάρχει έντονη η ανησυχία στην περιοχή ότι το λουτρικό κατάστημα δεν θα ανοίξει άμεσα.
Ωστόσο, η μη λειτουργία του καταστήματος ΕΤΑ σημαίνει απώλεια εσόδων τόσο για την εταιρία ΕΤΑ όσο και για το δήμο Αιδηψού, αλλά και τελικά για όλους τους πολίτες της Β. Εύβοιας. Παράλληλα, από το λουτρικό κατάστημα ΕΤΑ επηρεάζεται και η λειτουργία άλλων 18 λουτρικών καταστημάτων στην περιοχή.
Αναγνωρίζοντας ότι κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια, ο κ. Κεδίκογλου απηύθυνε ερώτηση προς τον κ. Γερουλάνο, με την οποία ζητάει ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο και για το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του καταστήματος ΕΤΑ στην Αιδηψό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή κ. Συμεών Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Θέμα: Έναρξη Λειτουργίας Καταστήματος ΕΤΑ Αιδηψού

Κύριε Υπουργέ,
Το λουτρικό κατάστημα της ΕΤΑ στο δήμο της Αιδηψού δεν έχει ανοίξει ακόμα για τη φετινή τουριστική σεζόν. Κάθε χρόνο ξεκινάει τη λειτουργία του μέσα στο Μάιο και πέρυσι συγκεκριμένα άνοιξε στις 4 Μαϊου 2009.
Κάθε χρόνο η ΕΤΑ απασχολεί περίπου 50 άτομα εποχικό προσωπικό, εκτός της περσινής περιόδου με τα γνωστά φαινόμενα, όπου τα άτομα έφτασαν περίπου τα 100.
Παράλληλα, στην Αιδηψό, εκτός από το λουτρικό κατάστημα της ΕΤΑ, υπάρχουν άλλα 18 λουτρικά καταστήματα, τα οποία για να δουλέψουν χρειάζονται τη συνδρομή της ΕΤΑ Α.Ε.
Εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι, εφόσον η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού, γίνεται με ΑΣΕΠ, η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος θα καθυστερήσει περαιτέρω.
Τόσο η εταιρία ΕΤΑ, όσο και ο Δήμος Αιδηψού, ο οποίος λαμβάνει το 15% των εισιτηρίων τους λουτροθεραπείας, έχουν απώλεια εσόδων όσο το κατάστημα μένει κλειστό.
Με δεδομένο ότι κάθε αργοπορία είναι επιζήμια για όλους τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας,

Ερωτάστε:
1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την άμεση έναρξη λειτουργίας του καταστήματος;
2. Πότε εκτιμάτε ότι θα μπορεί να γίνει η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος ΕΤΑ στην Αιδηψό;
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας