Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Παμε Εκπαιδευτικών Εύβοιας αναφέρει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και παίζει με την αγωνία των μαθητών που θέλουν να εισαχθούν στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ
Το ίδιο επισημαίνει:

«Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προχωρά στην αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων και τους όρους εισαγωγής φοιτητών σε τμήματα Μουσικών Σπουδών σε διάφορα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα (Ιόνιο, Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ενώ έχει περάσει ήδη το πρώτο τετράμηνο, το Υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει τους μαθητές για την πρόσβαση τους στα αντίστοιχα Μουσικά Τμήματα σε νέα αντικείμενα και ύλη η οποία ούτε καν διδάσκεται στα πλαίσια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, το εξεταζόμενο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» δεν έχει συγκεκριμένο βιβλίο. Oι μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που θα δώσουν για τα Μουσικά Τμήματα δεν έχουν διδαχθεί το αντικείμενο «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», αναγκάζοντας τους να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το μάθημα «Μουσική Τεχνολογία» ενώ είναι μάθημα επιλογής και συνήθως δεν διδάσκεται λόγω έλλειψης καθηγητή γίνεται τώρα εξεταζόμενο μάθημα.
Εκτός όλων αυτών το Υπουργείο Παιδείας, μετά το τέλος του 1ου 4μήνου, καθορίζει στο βαθμό πρόσβασης στα αντίστοιχα τμήματα θα συνυπολογίζεται και ο βαθμός του Απολυτηρίου με βαρύτητα 10%.

Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή αδιαφορεί και παίζει με την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους. Δεν παίρνει καθόλου υπόψη ότι οι μαθητές βρίσκονται στο κατώφλι των εξετάσεων και έρχεται να ανατρέψει την όλη προσπάθεια που έχουν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Τους αντιμετωπίζει σαν πειραματόζωα για τις συνολικές αλλαγές που θέλει να φέρει συνολικά στο Λύκειο και αναγκάζει τις οικογένειες τους να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Την ίδια ώρα με την εφαρμογή της ΚΥΑ 50025/2018 και της διευκρινιστικής εγκυκλίου 53883/4 μπαίνουν χιλιομετρικοί περιορισμοί για την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που πριν δεν υπήρχαν.
 
Απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί φέτος με τον συγκεκριμένο τρόπο η εισαγωγή των μαθητών στα τμήματα των Μουσικών Σπουδών!

Βιβλία για όλους τους μαθητές με συγκεκριμένη ύλη!

Μόνιμους εκπαιδευτικούς σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα σε όλα τα σχολεία!

Να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα στήριξης της προετοιμασίας των μαθητών στα εξεταζόμενα αντικείμενα, αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο, με πρόσληψη εκπαιδευτικών!

Κατάργηση της νέας ΚΥΑ για τις μεταφορές. Δημιουργία Δημόσιου φορέα μετακίνησης των μαθητών.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τις ΕΛΜΕ να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και στις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα Σάββατο 2 Μάρτη 2019
Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος 11:00.»Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας