Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με επιστολή του ο Γιώργος Μαρίνος, Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον Δήμαρχο Κύμης και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, εκφράζει την αντίθεσή του στο Πρόγραμμα Καλλικράτης και στον τρόπο συνένωσης των Δήμων. Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Κ. Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, του προγράμματος «Καλλικράτης» και του μηχανισμού που δημιουργεί με τις συνενώσεις των δήμων.

Υπενθυμίζω ότι στο χαιρετιστήριο που απέστειλα στην κινητοποίηση των κατοίκων της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 11 Απρίλη 2010, έθεσα, μεταξύ των άλλων, τα εξής ζητήματα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απορρίπτει και αντιπαλεύει το σχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «Καλλικράτη», το οποίο κινείται στην κατεύθυνση του σχεδίου «Καποδίστριας II» που προωθούσε η ΝΔ την προηγούμενη περίοδο.

Το σχέδιο Καλλικράτης στοχεύει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
Δημιουργούν ένα εργαλείο για την επιβολή ακόμα πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, σε όλους τους τομείς».

Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης εκφράσαμε την αντίθεση μας στο κυβερνητικό σχέδιο για τη συνένωση των δήμων και επαναλαμβάνουμε ότι ο τεράστιος δήμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη συνένωση των δήμων Κύμης, Κονιστρών, Ταμυναίων, Αυλώνος, Δυστίων όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα του λαού της περιοχής αλλά θα χειροτερεύσει την κατάσταση και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ισχυρού μηχανισμού προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, φορέα εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η γνώμη μας είναι ότι η συνεπής πάλη κατά του «Καλλικράτη» και όχι η αποδοχή του, αντιστοιχεί στις διαθέσεις του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής που καταδικάζουν το κυβερνητικό σχέδιο και τις συνενώσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το κόμμα μας συνεχίζει μέσα και έξω από τη βουλή να αντιπαλεύει το πρόγραμμα Καλλικράτης και το μηχανισμό που διαμορφώνει με τις συνενώσεις των δήμων.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας