Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με επιστολή του ο Γιώργος Μαρίνος, Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον Δήμαρχο Κύμης και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, εκφράζει την αντίθεσή του στο Πρόγραμμα Καλλικράτης και στον τρόπο συνένωσης των Δήμων. Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Κ. Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, του προγράμματος «Καλλικράτης» και του μηχανισμού που δημιουργεί με τις συνενώσεις των δήμων.

Υπενθυμίζω ότι στο χαιρετιστήριο που απέστειλα στην κινητοποίηση των κατοίκων της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 11 Απρίλη 2010, έθεσα, μεταξύ των άλλων, τα εξής ζητήματα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απορρίπτει και αντιπαλεύει το σχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «Καλλικράτη», το οποίο κινείται στην κατεύθυνση του σχεδίου «Καποδίστριας II» που προωθούσε η ΝΔ την προηγούμενη περίοδο.

Το σχέδιο Καλλικράτης στοχεύει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
Δημιουργούν ένα εργαλείο για την επιβολή ακόμα πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, σε όλους τους τομείς».

Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης εκφράσαμε την αντίθεση μας στο κυβερνητικό σχέδιο για τη συνένωση των δήμων και επαναλαμβάνουμε ότι ο τεράστιος δήμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη συνένωση των δήμων Κύμης, Κονιστρών, Ταμυναίων, Αυλώνος, Δυστίων όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα του λαού της περιοχής αλλά θα χειροτερεύσει την κατάσταση και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ισχυρού μηχανισμού προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, φορέα εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η γνώμη μας είναι ότι η συνεπής πάλη κατά του «Καλλικράτη» και όχι η αποδοχή του, αντιστοιχεί στις διαθέσεις του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής που καταδικάζουν το κυβερνητικό σχέδιο και τις συνενώσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το κόμμα μας συνεχίζει μέσα και έξω από τη βουλή να αντιπαλεύει το πρόγραμμα Καλλικράτης και το μηχανισμό που διαμορφώνει με τις συνενώσεις των δήμων.
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας