Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Με επιστολή του ο Γιώργος Μαρίνος, Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον Δήμαρχο Κύμης και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, εκφράζει την αντίθεσή του στο Πρόγραμμα Καλλικράτης και στον τρόπο συνένωσης των Δήμων. Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Κ. Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, του προγράμματος «Καλλικράτης» και του μηχανισμού που δημιουργεί με τις συνενώσεις των δήμων.

Υπενθυμίζω ότι στο χαιρετιστήριο που απέστειλα στην κινητοποίηση των κατοίκων της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 11 Απρίλη 2010, έθεσα, μεταξύ των άλλων, τα εξής ζητήματα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απορρίπτει και αντιπαλεύει το σχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «Καλλικράτη», το οποίο κινείται στην κατεύθυνση του σχεδίου «Καποδίστριας II» που προωθούσε η ΝΔ την προηγούμενη περίοδο.

Το σχέδιο Καλλικράτης στοχεύει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
Δημιουργούν ένα εργαλείο για την επιβολή ακόμα πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, σε όλους τους τομείς».

Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης εκφράσαμε την αντίθεση μας στο κυβερνητικό σχέδιο για τη συνένωση των δήμων και επαναλαμβάνουμε ότι ο τεράστιος δήμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη συνένωση των δήμων Κύμης, Κονιστρών, Ταμυναίων, Αυλώνος, Δυστίων όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα του λαού της περιοχής αλλά θα χειροτερεύσει την κατάσταση και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ισχυρού μηχανισμού προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, φορέα εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η γνώμη μας είναι ότι η συνεπής πάλη κατά του «Καλλικράτη» και όχι η αποδοχή του, αντιστοιχεί στις διαθέσεις του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής που καταδικάζουν το κυβερνητικό σχέδιο και τις συνενώσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το κόμμα μας συνεχίζει μέσα και έξω από τη βουλή να αντιπαλεύει το πρόγραμμα Καλλικράτης και το μηχανισμό που διαμορφώνει με τις συνενώσεις των δήμων.




Δημοφιλή σήμερα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας