Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής γιατί μόνο με την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο κόσμο, δηλώνει ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης.
Ο Τάσος Πρατσόλης για την ημέρα της Γυναίκας
Ο Τάσος Πρατσόλης για την ημέρα της Γυναίκας
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας ο Τάσος Πρατσόλης αναφέρει:

«Η 8η Μάρτη έχει καθιερωθεί ως γιορτή της γυναίκας. Αν έτσι το δούμε τότε πραγματικά έχει χάσει το νόημά της αλλά και την σημασία της.

Η γυναίκα και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο στην περίοδο της κρίσης.

Η νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων δυστυχώς δεν αρκεί. Απαιτείται διαρκής αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γυναίκας σε καθημερινή βάση.

Ειδικότερα στην παρούσα φάση που ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι κυρίαρχη τάση, το σύστημα αυτό απαιτεί την χειραγώγηση των γυναικών και την εκμετάλλευσή τους με πολλαπλούς τρόπους. Αντιμετωπίζουν στον μισό σχεδόν κόσμο, φτώχια, διακρίσεις και υποχωρούν θεσμικά κατοχυρωμένα κεκτημένα των αγώνων τους.

Οι έμφυλες ανισότητες, οι διακρίσεις, η ανισότητα ευκαιριών, η μη πρόσβαση και οι αποκλεισμοί, παραμένουν δυστυχώς το δεδομένο για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνησή μας ψήφισε τον νόμο 4590/19 όπου περιλαμβάνονται διατάξεις που ενισχύουν δικαιώματα γυναικών και μητέρων, ενώ ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή νόμος για την ισότητα των φύλων που την ενισχύει θεσμικά περισσότερο.

Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής, γιατί μόνο με την πλήρη κατοχύρωση της ισότητας των φύλων μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη ζωή, σε αν καλύτερο κόσμο.»Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας