Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση του Δημάρχου Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη για τη δημιουργία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:

Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου είναι πλέον γεγονός. Η Βόρεια Καρυστία αποκτά ενιαία θεσμική οργάνωση και λειτουργία και αυτό είναι το νέο γόνιμο πεδίο για την ανάπτυξη του τόπου μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αναστροφή της φθίνουσας πορείας των τοπικών κοινωνιών μας.
Σε όλο αυτό το διάστημα των αντιπαραθέσεων ειπώθηκαν πολλές αναλήθειες και αφορισμοί. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα του ανοικτού πολιτικού διαλόγου μέσα στην κοινωνία, όχι γιαυτά που ήθελαν κάποιοι να μας χωρίζουν αλλά γιαυτά που μας ενώνουν και είναι πάρα πολλά.
Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου δεν είναι ο τόπος επικυριαρχίας δύο επιμέρους δημοτικών κοινοτήτων που για χάριν τους «έσβησαν» ιστορικοί προσδιορισμοί, όπως «Αυλώνος», «Δυστίων», «Ταμυναίων», «Κονιστρών», αλλά είναι ο ενιαίος τόπος ενότητας των πέντε επιμέρους τοπικών κοινωνιών που μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν με ισότητα, συμμετοχή και αλληλεγγύη στην κοινή πορεία για ένα πραγματικά καινούργιο μέλλον.
Στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου οι πάνω από τριάντα χιλιάδες δημότες έχουν ίσα δικαιώματα στην συμμετοχή, στην ποιότητα ζωής, στην ανάπτυξη.
Τίποτε δεν μπορεί να πάει χαμένο, ούτε η προοπτική, ούτε οι αναπτυξιακές προσδοκίες, ούτε όσα έχουν πετύχει έως τώρα όλοι και κάθε μία ξεχωριστά οι πέντε «καποδιστριακοί δήμοι» που συνθέτουν τον νέο Δήμο. Ούτε ασφαλώς οποιοδήποτε δημότης, όπου και εάν κατοικεί, θα απολαύσει λιγότερες υπηρεσίες και δημόσια αγαθά από αυτά που έως σήμερα που παρείχαν οι παλαιοί δήμοι. Αντίθετα τώρα η ενότητα δίνει δύναμη παντού. Τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολύ περισσότερα. Τώρα η περιοχή της Βόρειας Καρυστίας έχει δύναμη.
Ήρθε επιτέλους η ώρα για να αλλάξουμε όχι μόνο τις δομές αλλά και την νοοτροπία στο τοπικό πολιτικό σύστημα. Να αλλάξουμε το ίδιο το τοπικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Ανοικτές διαδικασίες στην κοινωνία, κτύπημα της διαφθοράς παντού, διαφάνεια στη διοίκηση και την διαχείριση των δημοσίων θεμάτων, κοινωνικός έλεγχος και λογοδοσία, διαρκής έλεγχος στο πόθεν έσχες των αιρετών. Διαφάνεια, Συμμετοχή, Λογοδοσία. Αυτό είναι το διακύβευμα της νέας προοδευτικής τοπικής διακυβέρνησης.
Με αυτές τις αδιαπραγμάτευτες θεσμικές και πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε και πρέπει να κτίσουμε το νέο αναπτυξιακό όραμα για μία περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες. Βιώσιμη Ανάπτυξη με ποιότητα ζωής, Κοινωνική αλληλεγγύη και Συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Είναι η ώρα της ευθύνης. Το αύριο ξεκίνησε.
Δημοφιλή σήμερα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας