Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση του Δημάρχου Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη για τη δημιουργία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:

Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου είναι πλέον γεγονός. Η Βόρεια Καρυστία αποκτά ενιαία θεσμική οργάνωση και λειτουργία και αυτό είναι το νέο γόνιμο πεδίο για την ανάπτυξη του τόπου μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αναστροφή της φθίνουσας πορείας των τοπικών κοινωνιών μας.
Σε όλο αυτό το διάστημα των αντιπαραθέσεων ειπώθηκαν πολλές αναλήθειες και αφορισμοί. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα του ανοικτού πολιτικού διαλόγου μέσα στην κοινωνία, όχι γιαυτά που ήθελαν κάποιοι να μας χωρίζουν αλλά γιαυτά που μας ενώνουν και είναι πάρα πολλά.
Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου δεν είναι ο τόπος επικυριαρχίας δύο επιμέρους δημοτικών κοινοτήτων που για χάριν τους «έσβησαν» ιστορικοί προσδιορισμοί, όπως «Αυλώνος», «Δυστίων», «Ταμυναίων», «Κονιστρών», αλλά είναι ο ενιαίος τόπος ενότητας των πέντε επιμέρους τοπικών κοινωνιών που μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν με ισότητα, συμμετοχή και αλληλεγγύη στην κοινή πορεία για ένα πραγματικά καινούργιο μέλλον.
Στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου οι πάνω από τριάντα χιλιάδες δημότες έχουν ίσα δικαιώματα στην συμμετοχή, στην ποιότητα ζωής, στην ανάπτυξη.
Τίποτε δεν μπορεί να πάει χαμένο, ούτε η προοπτική, ούτε οι αναπτυξιακές προσδοκίες, ούτε όσα έχουν πετύχει έως τώρα όλοι και κάθε μία ξεχωριστά οι πέντε «καποδιστριακοί δήμοι» που συνθέτουν τον νέο Δήμο. Ούτε ασφαλώς οποιοδήποτε δημότης, όπου και εάν κατοικεί, θα απολαύσει λιγότερες υπηρεσίες και δημόσια αγαθά από αυτά που έως σήμερα που παρείχαν οι παλαιοί δήμοι. Αντίθετα τώρα η ενότητα δίνει δύναμη παντού. Τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολύ περισσότερα. Τώρα η περιοχή της Βόρειας Καρυστίας έχει δύναμη.
Ήρθε επιτέλους η ώρα για να αλλάξουμε όχι μόνο τις δομές αλλά και την νοοτροπία στο τοπικό πολιτικό σύστημα. Να αλλάξουμε το ίδιο το τοπικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Ανοικτές διαδικασίες στην κοινωνία, κτύπημα της διαφθοράς παντού, διαφάνεια στη διοίκηση και την διαχείριση των δημοσίων θεμάτων, κοινωνικός έλεγχος και λογοδοσία, διαρκής έλεγχος στο πόθεν έσχες των αιρετών. Διαφάνεια, Συμμετοχή, Λογοδοσία. Αυτό είναι το διακύβευμα της νέας προοδευτικής τοπικής διακυβέρνησης.
Με αυτές τις αδιαπραγμάτευτες θεσμικές και πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε και πρέπει να κτίσουμε το νέο αναπτυξιακό όραμα για μία περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες. Βιώσιμη Ανάπτυξη με ποιότητα ζωής, Κοινωνική αλληλεγγύη και Συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Είναι η ώρα της ευθύνης. Το αύριο ξεκίνησε.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ...
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....
Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

15/11/2018
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ΚΤΕΛ ΑΕ, ανακοινώνει μετατροπές στο δρομολόγιο για Κύμη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας