Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γιάννης Μπάρμπας Φυσικός Περιβαλλοντολόγος και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Δήμος Χαλκιδέων για όλους» κάνει λόγο για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.
Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Ο ίδιος αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, ορίζοντας την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. «Leaving no one behind» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό και αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης των υδάτων. Βιώσιμη Ανάπτυξη με ξεκάθαρο στόχο: Νερό για όλους

Στη Χαλκίδα, η ΔΕΥΑΧ έχει ως αποστολή να προσφέρει άριστης ποιότητας και οικονομικό νερό σε όλους, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό για όλους ανεξαρτήτως κριτηρίων. Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία Θαι εφαρμόσει άμεσα, μετα τις εκλογές, το κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα απευθύνεται σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζει ότι κανένας στην περιοχή του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΛΙΔΕΩΝ δεν θα στερηθεί το νερό για οικονομικούς λόγους. Επίσης, θα εισάγει το φιλανθρωπικό τιμολόγιο σε φορείς και ιδρύματα που πραγματοποιούν φιλανθρωπικό έργο όπως και ειδικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (υπερήλικες κλπ.).

Θα αναπτύξουμε στη ΔΕΥΑΧ, πλήρες Τμήμα Περιβάλλοντος, με ευθύνη τον έλεγχο της λειτουργίας των εργοστασίων της περιοχής, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των υδάτινων πόρων, προκειμένου να υπάρχει συνεχής έλεγχος της λειτουργίας του εργοστάσιου βιολογικού καθαρισμού, αλλά της ποιότητας του νερού που διανέμεται, με την έκδοση  δεκαπενθήμερων Δελτίων Ενημέρωσης. Όλες τις μέρες του χρόνου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από την Εταιρεία για να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε άριστη ποιότητα πόσιμου νερού, μέσω δειγματοληπτικής λήψης από τις λεκάνες απορροής, τους ταμιευτήρες και τα υδραγωγεία, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σημείο του δικτύου. Στη συνέχεια, τα δείγματα θα μεταφέρονται με ειδικά δοχεία στα πιστοποιημένα εργαστήρια της ΔΕΥΑΧ στα οποία θα πραγματοποιούνται διεξοδικοί έλεγχοι, στοχεύοντας στην εξασφάλιση άριστης ποιότητας του νερού που θα φτάνει στις βρύσες μας. 
  • Το νερό είναι ζωή. 
  • Το νερό έχει προτεραιότητα. 
  • Πάνω απ’ όλα, δεν πρέπει να μείνει κανένας χωρίς πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.»Δημοφιλή σήμερα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

17/4/2019
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 το Θέατρο Χαλκίδας επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Χαλκίδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας