Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εκδήλωση έγινε, στις 24 Μαρτίου 2019 στην Κάρυστο με ομιλητή τον Δικηγόρο, πρώην Δήμαρχο Αυλώνος και συγγραφέα του βιβλίου «Τόμες Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση», Δημήτρη Κατσούλη.
Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κάρυστο
Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κάρυστο
Το θέμα της συζήτησης ήταν: «Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι αλλαγές που θα φέρει στη Διοίκηση Δήμων και Περιφερειών».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο ΚΑΡΥΣΤΙΟ, διοργανώθηκε από το Πολιτικό Εργαστήριο NEGROPONTE POLITICO και Αυτοδιοικητικούς της Νότιας Εύβοιας. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ζάχος Χατζηνικολής, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρύστου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Βουλευτές, Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και αρκετοί πολίτες που ενδιαφέρονται και προβληματίζονται για την τοπική δημοκρατία στην πόλη και τα χωριά τους. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Μαρμαρίου Θανάσης Ζαφείρης.

Μετά την εισήγηση του Δημήτρη Κατσούλη ακολούθησε πλούσιος διάλογος με ερωτήσεις και προβληματισμούς των συμμετεχόντων σχετικά με την τεχνική της απλής αναλογικής και τις αλλαγές που φέρνει στο Δήμο και στις Κοινότητες. Στον επίλογο ο Δημήτρης Κατσούλης υπογράμμισε «Η τοπική δημοκρατία δεν εξαντλείται στην εκλογή των αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ούτε αφήνεται περιορισμένη στις αίθουσες των αντιπροσωπευτικών σωμάτων, διαχέεται παντού όπου οι πολίτες συμμετέχουν άμεσα και οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών διαβουλεύονται ως εγγυητές της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Το άνοιγμα της τοπικής δημοκρατίας στην κοινωνία της περιφέρειας, της πόλης και του χωριού είναι εξάλλου και όρος για να εμπεδωθούν οι αξίες της προοδευτικής διακυβέρνησης στους εντολοδόχους αιρετούς αλλά και για να αποτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση μήτρα μίας άλλης, νέας και περισσότερο υπεύθυνης, αποτελεσματικής και προοδευτικής «παραγωγής» πολιτικού προσωπικού ικανού να υπηρετήσει το όραμα της πολυεπίπεδης, δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης.»Δημοφιλή σήμερα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

17/4/2019
Η επιστηµονική κοινότητα το συνιστά, ο υπουργός Παιδείας το θέλει, αλλά τα πρακτικά προβλήµατα είναι πολλά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας