Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επικεφαλής 12μελούς αντιπροσωπείας αναχώρησε για το La Baulle στη Γαλλία όπου θα συμμετέχει στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων.

Πρόκειται για το 8th World Investment Conference 2010 στο οποίο η μόνη Ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – μιας από τις 8 Περιφέρειες από όλο τον κόσμο που επιλέχτηκαν με αυστηρά επενδυτικά και οικονομικά κριτήρια ανάπτυξης.
Το παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων που ξεκινά αύριο 2 και ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου στο La Baulle στη Γαλλία είναι ένας υψηλού κύρους θεσμός που ειδικά όσον αφορά στην Ευρώπη είναι επικεντρωμένο στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις και γενικά στις δράσεις για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Η επιλογή της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έγινε μετά από αξιολόγηση της υποψηφιότητας της που συνοδεύτηκε από ολοκληρωμένες προτάσεις προσέλκυσης επενδύσεων.
Η συμμετοχή της επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κας. Κατερίνας Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της και αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής και προώθησης της Περιφέρειας – και μέσω αυτής της χώρας – σε ένα ειδικό κοινό από ηγέτες παγκόσμιου επιπέδου στους τομείς οικονομίας, υψηλής τεχνολογίας και πολιτικής με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Ενδεικτικά, από τους επιβεβαιωμένους ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων είναι οι:
• Herman van Rompuy, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
• Ben Verwaayen, Διοικητής της Alcatel – Lucent
• Jiang Jianqing, Διοικητής της Industrial & Commercial Bank of China
• James S.Turley, Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ernst & Young
και πολλοί άλλοι.
Για την εκπροσώπηση των Περιφερειών, όπου τα κριτήρια είναι αυστηρά, δήλωσαν συμμετοχή 45 Διοικητικές Περιφέρειες από όλο τον κόσμο. Τελικά επιλέχθηκαν μόνο 8 – η Στερεά Ελλάδα είναι η μόνη Ελληνική που συμμετείχε στον διαγωνισμό αξιολόγησης με σχετική έκθεση δυνατοτήτων. Ειδικότερα οι 8 Περιφέρειες που θα παρουσιαστούν ως περιοχές με δυνατότητες αξιόλογων επενδύσεων και θα βρίσκονται στο επίκεντρο των τριήμερων εκδηλώσεων του 8th World Investment Conference 2010 είναι 4 από την Ευρώπη, 2 από την Ασία και 2 από την Αμερική.
 Τις δυνατότητες και το επενδυτικό – αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παρουσιάσει 12μελής αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος του Invest in Greece, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Συνεδρίου.
 Η προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσω της συμμετοχής της Γενικής Γραμματέως κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου και συνολικά της αντιπροσωπείας αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς το συνέδριο καλύπτεται από περίπου 70 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων Μ.Μ.Ε (εφημερίδων και TV) σε παγκόσμιο επίπεδο όπως τα:
• Associated Press
• Bloomberg
• Dow Jones
• Le Figaro
• Time Magazine
και άλλα.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε:
«Έχουμε δουλέψει εντατικά σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (Invest in Greece) καθώς και το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ώστε να πάμε στο Συνέδριο όσο πιο καλά προετοιμασμένοι. Στην αποστολή συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων. Για την καλύτερη προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουμε δημιουργήσει και ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που δείχνει μια Ελλάδα δυναμική, μια Ελλάδα που αγωνίζεται, που δεν είναι επαίτης και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη παγκόσμια σκηνή. Το μήνυμά μας αυτό δίνει απάντηση και στο δημοσίευμα του FOCUS που μας είχε λοιδορήσει αρκετά με το γνωστό πρωτοσέλιδό του. Οι εταιρίες που θα συμμετέχουν στην αποστολή έχουν εκπαιδευτεί ώστε να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα από τη διοργάνωση αυτή. Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα τα δούμε μετά τις επαφές και τις συζητήσεις αλλά σίγουρα θα είναι ένα πρώτο βήμα στη κατεύθυνση προσέλκυσης επενδύσεων στο τόπο μας. Το επόμενο βήμα θα είναι τέλη Ιουνίου, που θα έχουμε εκπροσώπους Πρεσβειών από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Περιφέρειά μας.»
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας