Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Εργασίας αναγνώρισε το πρόβλημα που υπέδειξε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και το έλλειμμα αξιοκρατίας σχετικά με την πρόσληψη ιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ και εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε στα τέλη Απριλίου από κοινού με τον βουλευτή Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας αναφορικά με την προκήρυξη του Ι.Κ.Α. το 2009 για την πλήρωση 1860 θέσεων Μόνιμου Ιατρικού - Οδοντιατρικού Προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η προκήρυξη μοριοδοτούσε την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ τρεις φορές περισσότερο, από αυτή σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ή σε άλλους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε προς το Υπουργείο ότι «η εν λόγω διάταξη μοριοδότησης της προϋπηρεσίας, έμπνευση προφανώς της πελατειακής αντίληψης της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν είναι δίκαιη ούτε αξιοκρατική, καθώς καθιστά σχεδόν απαγορευτική την πρόσληψη ιατρών και οδοντιάτρων που δεν είχαν προσληφθεί κατά το παρελθόν στο ΙΚΑ, ενώ αντιθέτως, διευκολύνει την επαναπρόσληψη αυτών που το είχαν καταφέρει στο παρελθόν.»

Πράγματι, το Υπουργείο σε απάντησή του διευκρινίζει ότι: «Η ηγεσία του Υπουργείου με την ανάληψη των καθηκόντων της διαπίστωσε το πρόβλημα, που προκλήθηκε από τον οριζόμενο τρόπο μοριοδότησης, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το προχωρημένο στάδιο, στο οποίο βρισκόταν η υλοποίηση της προκήρυξης και την επείγουσα ανάγκη κάλυψης των θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού του ασφαλιστικού φορέα για την εύρυθμη λειτουργία του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, δεν προέβη στην ακύρωση της εν λόγω προκήρυξης. Εξετάζει όμως ήδη το ενδεχόμενο έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα ορίζονται νέα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα εγγυώνται μια δίκαιη και αξιοκρατική μέθοδο επιλογής των υποψηφίων ιατρών και οδοντιάτρων στις επόμενες προκηρύξεις.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του από την τοποθέτηση του Υπουργείου και αναμένει τις ενέργειές του για να εξαλειφθεί κάθε ανάλογο φαινόμενο πελατειακών αντιλήψεων του παρελθόντος εις βάρος της αξιοκρατίας.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Ηλίας Λάμδας (22/6/2010 11:42:47 πμ)
Καλά τα λέει ο κ Κεδίκογλου. Τον βολεύει να βάλει τους πελάτες του στο ΙΚΑ. Για ρωτήστε τον, πόσα μπιλιετάκια δικά του και συναδέλφων του υπουργών βρίσκονται ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ στο υπουργείο εσωτερικών, στο γραφέιο του κ. Ραγκούση για το βόλεμα κάποιων ημετέρων γιατρών στο ΙΚΑ Και μάλιστα πετώντας έξω ιατρούς που προσφέρουν εδώ και χρόνια στη δημόσια υγεία, χωρίς λόγο. Εκεί φτάσαμε. Να απολύονται γιατροί, χωρίς λόγο, με μόνο φταίξιμο ότι δεν έχουν γερές πλάτες, για να αντικατασταθούν ως αναλώσιμο υλικό από άλλους, αλεξιπτωτιστές, που το μόνο τεκμαιρόμενο πλεονέκτημά τους έναντι των πρώτων είναι το βύσμα! Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας