Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των νέων Περιφερειών θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.
Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019
Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019
Οι εκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία, λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά των διατάξεων του ν.4555/2018 (Πρόγραμμα «Κλεισθένης I») και τη θέση σε ισχύ του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ως του μοναδικού εκλογικού συστήματος αντιστοίχισης της ψήφου των εκλογέων με την εκπροσώπησή τους στο οικείο συμβούλιο, η πολιτική συμμετοχή των πολιτών ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας, με το τρόπο αυτό, στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου. Η αναλογική εκπροσώπηση των συνδυασμών στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, ακολούθως, δίνει τη δυνατότητα έκφρασης όλων των πολιτικών απόψεων του εκλογικού σώματος.


Σύμφωνα με τον «Κλεισθένη Ι», ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεν θα ορίζει εξαρχής τον αντιπεριφερειάρχη κάθε ενότητας και στα ψηφοδέλτια θα αναγράφονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα όλων των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Μετά τη νίκη του συνδυασμού ο νέος περιφερειάρχης θα ορίσει όχι μόνο τους θεματικούς αλλά και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες που θα τον επικουρούν. Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2 ετών.

Τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00. 

Μάθε που ψηφίζεις εδώ.

Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας