Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Ενιαίο Λύκειο Αυλωναρίου συμμετείχε πρόσφατα στους προκριματικούς αγώνες του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο της Ιταλίας και ειδικότερα, στο διαγωνιστικό μέρος του κινηματογράφου με θέμα την "Ειρήνη". Το καλλιτεχνικό έργο των μαθητών κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο και να περάσει στη τελική φάση που θα λάβει χώρα στο Σαν Ρέμο, 2-7/5/2006.

Η μαθητική ομάδα υποστηρίχθηκε από τη Διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοτρόζου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Ρούλα Κεχρή ενώ απαρτιζόταν από παιδιά της Α' και της Β' Λυκείου που έπρεπε να παρουσιάσουν μια σύντομη ταινία ή ένα διαφημιστικό μήνυμα όπου κάποια διένεξη επιλύεται ειρηνικά και με τρόπο πρωτότυπο. Οι μαθητές παρουσίασαν αρκετές ιδέες και καταλήγοντας δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό σποτ βασιζόμενοι στην ιδέα του αρχαίου Έλληνα ιατρού Ιπποκράτη ότι "η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη". Έτσι κατέδειξαν μέσα από το σποτ συμπεριφορές και πράξεις που πρέπει να αποφεύγονται ώστε οι σημερινοί νέοι να μην μετατρέπονται σε πολεμοχαρείς ηγέτες του αύριο.

Στην τελική φάση, σχεδιάζεται η επίσκεψη μιας μικρής, αντιπροσωπευτικής ομάδας μαθητών και δύο συνοδών εκπαιδευτικών για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά τους μπροστά στην κριτική επιτροπή αλλά και για να έχουν οι μαθητές μια εμπειρία διεθνούς βεληνεκούς και ταυτόχρονα μια ηθική ανταμοιβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι επισκέφθηκαν το χώρο του φεστιβάλ 16.000 άτομα. Μετά από αίτημα του σχολείου, οι διοργανωτές παραχώρησαν εκθεσιακό χώρο όπου οι μαθητές θα διαθέτουν ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό της Νομαρχίας για την Εύβοια και του ΕΟΤ για την Ελλάδα γενικότερα.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί προσκάλεσαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως επίσης του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα να αναβιώσουν μια πρακτική της αρχαίας Ελλάδος, αυτήν της χορηγίας. Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία η Νομαρχία, ο Δήμος Αυλώνος, η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και η Διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας Κύμης.

Το Εν. Λυκ. Αυλωναρίου έχει ως βασική αρχή την προώθηση τέτοιων καινοτόμων δράσεων εκτός ωρολογίου προγράμματος που υποστηρίζουν την εξέλιξη των μαθητών σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και παράλληλα απασχολούν τους νέους δημιουργικά και τους προφυλάσσουν από συνήθειες επιζήμιες για τη σωματική και ψυχική υγεία τους.
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας