Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο οικονομολόγος, Γιώργος Μητροπέτρος επισημαίνει πως το Υπουργείο Οικονομίας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα φορέων και επιτηδευματιών κατέθεσε στη βουλή τροπολογία, με την οποία παρατείνει την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προς τα Τραπεζικά ιδρύματα μέχρι 31/7/2010. Παράλληλα τονίζει:

Αυτό ήταν αναγκαίο, διότι δεν έχουν ακόμα τρέξει τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ ώστε οι επιτηδευματίες που έχουν καταθέσει αίτηση στις τράπεζες για ρύθμιση των οφειλών, αφορά και τα πυρόπληκτα δάνεια, να μπορέσουν εκμεταλλευόμενοι τα προγράμματα αυτά, να ρυθμίσουν τις οφειλές ώστε να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Είχαμε από την αρχή επισημάνει την έλλειψη συντονισμού στο θέμα αυτό και ζητούσαμε με έγγραφό μας από την Υπουργό να τρέξουν τα προγράμματα αυτά μαζί, ώστε έτσι, στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο επαγγελματικός χώρος, να μπορέσουν να πάρουν μία οικονομική ανάσα.
Αυτό τώρα που επισημαίνουμε είναι ότι οι Τράπεζες επιτέλους να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ χωρίς γραφειοκρατικά και….άλλα προσχώματα, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις.
Το εισηγητικό κείμενο του Υπουργείου είναι το ακόλουθο:
……..ανταποκρινόμαστε στα επίμονα αιτήματα πολλών επιμελητηρίων της χώρας και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, και παρατείνεται κατά δύο μήνες, δηλαδή μέχρι την 30.7.2010, η προθεσμία για την προσκόμιση της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών κατά τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του ν.3816/2010 «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις».

Προτρέπουμε τους επιτηδευματίες έγκαιρα να προβούν στα απαραίτητα ώστε γρήγορα να έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες για να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Δημοφιλή σήμερα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Επανασύνδεση ρεύματος και διαγραφή χρέους

Επανασύνδεση ρεύματος και διαγραφή χρέους

10/12/2018
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Δήμο Χαλκιδέων, κτίριο υπηρεσιών Ληλαντίων & Μεγασθένους, 2ος όροφος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας