Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο Εργατικό Κέντρο της Κύμης τη Τετάρτη 2 Ιουνίου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ: «Στις Δημοτικές Εκλογές του Νοέμβρη θα είμαι και πάλι παρών».

Κύμη! Γλυκειά γεννήτρα μου, στη Δόξα βαφτισμένη!
Κύμη! Πατρίδα ξέχωρη σ΄ όλη την Οικουμένη!
Πώς βγήκες προδομένη;
Κύμη! Στολίδι μάλαμα, ταγμένη στην αγάπη
που «φως» και «ρίζες» άπλωσες σ΄ όλης της γης τα πλάτη.
Σε κάρφωσαν στην πλάτη. (Μ. Μ)
Με τους παραπάνω στίχους χαιρέτισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης κ. Αρετή Μπάτσα το μεγάλο πλήθος κόσμου από τον Δήμο Κύμης αλλά και την ευρύτερη περιοχή που, για άλλη μια φορά, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και συμμετείχε σε συγκέντρωση, η οποία έγινε στις 2 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Κύμης. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασε την οργή και τη πικρία που διακατέχει την τοπική κοινωνία και συμπλήρωσε:
«Ο σύγχρονος «Εφιάλτης» που καραδοκούσε μπορεί τώρα να χαμογελάει για το κατόρθωμά του απόμερα, όμως τα αγαθά της ομοψυχίας και της ενότητας που αποκομίσαμε από αυτόν μας τον αγώνα, είναι αδιαμφισβήτητα και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε».
Στη συνέχεια διάβασε επιστολή του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Αργύρη Πάφρα, ο οποίος απουσίαζε για σοβαρούς λόγους και με την οποία διαμήνυσε ότι «ο έντιμος αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί μπορεί να μην ευδοκίμησε σε αυτή τη φάση. Όμως θα πρέπει να αγωνιστούμε τώρα στα νέα δεδομένα».
Η συγκέντρωση είχε ως σκοπό τον απολογισμό και την αποτίμηση των γεγονότων σε σχέση με τα όσα συνέβησαν και τα όσα τελικά αποφασίστηκαν για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση και που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ομιλία του Δημάρχου Κύμης
«Καμιά διοικητική αλλαγή, όσο επώδυνη και να είναι, δεν μπορεί να διαγράψει ούτε την ιστορία μιας περιοχής, ούτε την αναπτυξιακή της προοπτική»
 «Δυστυχώς για άλλη μια φορά σε αυτή τη χώρα υπερίσχυσε το «μικροκομματικό» και το «μικροπολιτικό». Οι γάγγραινες της πολιτικής μας ζωής, που με τίποτα δεν λένε να εξαλειφθούν, παρά τα όσα μεγαλόστομα κάθε φορά λέγονται».
 Αυτό τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Θωμάς και συνέχισε με σύντομη περιγραφή των όσων προηγήθηκαν των αποφάσεων.
 «Δώσαμε αυτόν τον αγώνα ενωμένοι. Με μια φωνή. Πέρα από κόμματα και προσωπικές επιδιώξεις. Υποσχεθήκαμε από την αρχή, όπως είχαμε υποχρέωση, ότι αυτή την προσπάθεια θα την πάμε μέχρι τέλους. Και το πράξαμε.
 Παλέψαμε ως το τελευταίο λεπτό πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Γιατί έτσι μας επιβλήθηκε να κάνουμε. Λειτουργώντας από την πρώτη στιγμή, στο φως και το προσκήνιο. Μέσα από τα θεσμικά μας όργανα. Παρουσία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτών. Παρουσία όλων σας! Κινούμασταν μέσα σε ένα πέρα για πέρα δημοκρατικό διάλογο επί δυο χρόνια! Επενδύοντας την πρότασή μας με ισχυρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση. Δίχως τοπικιστικές εξάρσεις.
 Όλο αυτό το διάστημα, κανένας δεν τόλμησε να μας πει ότι δεν είχαμε δίκιο. Εξάλλου πώς να μας το πει; Η επιχειρηματολογία μας ήταν τέτοια που δεν το επέτρεπε. Και όμως τελικώς δεν εισακουστήκαμε!» και συνέχισε υπογραμμίζοντας τη μεγάλη συμπαράσταση που είχε αυτή η προσπάθεια, απαριθμώντας πρόσωπα και φορείς όχι μόνο από την περιοχή αλλά, και από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό.
 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του αγώνα διατήρησης του Δήμου Κύμης και τη δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων στη περιοχή, κάτι που θα ήταν προς όφελος όλων από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι. Μίλησε με σκληρά λόγια για τους απόντες -μια απουσία που γεννά ερωτηματικά- που δεν συστρατεύτηκαν με τον αγώνα αυτόν και ενώ είχαν την δύναμη να βοηθήσουν, αντίθετα συνέβαλαν στην επικράτηση της άποψης τεσσάρων - πέντε ατόμων εξυπηρετώντας μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
 Καταδίκασε ακόμη τη «δράση» τοπικών παραγόντων στην κατεύθυνση του τορπιλισμού της προσπάθειας των δημοτών της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους.
«Υπήρχαν και άλλοι που έλαμψαν δια της απουσίας τους. Δεν υπήρχαν μόνο αγωνιστές. Υπήρξαν και λιποτάκτες. Αυτή η υπόθεση χάθηκε επειδή χτυπήθηκε από τα μέσα». Επίσης τόνισε:«οι αγώνες για έναν δίκαιο σκοπό δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθούν χαμένοι. Δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες. Δεν υπάρχουν μάταιες μάχες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Τα νέα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος Κύμης θα είναι μέρος μιας νέας διοικητικής ενότητας. Ενότητας που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει, πρέπει και οφείλει να λειτουργήσει προς όφελος όλης της περιοχής.
Από 1/1/2011 θα υπάρχει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, με έδρα το Αλιβέρι και Ιστορική έδρα την Κύμη (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και περιμένουμε να διευκρινιστεί στη συνέχεια), ο οποίος θα έχει:
5μελές Τοπικό Συμβούλιο στην Κύμη και το Αλιβέρι αντιστοίχως.
Θα λειτουργεί με ένα Δημοτικό Συμβούλιο 33 ατόμων.

Θα έχει 111 διαμερισματικούς συμβούλους
Θα έχει 47 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
«Στο νέο αυτό αυτοδιοικητικό σκηνικό, ο Δήμος Κύμης καλείται, είναι υποχρεωμένος πλέον, να συμμετέχει ενεργά και να παλέψει. Να παίζει τον ρόλο που του ταιριάζει σε αυτές τις νέες διαμορφωμένες συνθήκες.
Ο τόπος μας ξέρει καλά ότι έχει πολλά να δώσει, αλλά και να πάρει μέσα σε αυτό το νέο σύνολο, στο οποίο θα βρεθεί. Ένα νέο σύνολο, μια νέα ενότητα, που οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα μας για να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, παρά τις πολλές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, σε μια ισότιμη και κοινή πορεία όλων των μελών του νέου συνόλου. με απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλον».

Κλείνοντας την ομιλία του ανακοίνωσε ότι «στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη θα είμαι και πάλι παρών ως υποψήφιος Δήμαρχος αυτού του νέου Δήμου. Επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού σχήματος. Σας ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, για τον δίκαιο, όμορφο και έντιμο αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε».
Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αγώνα που ξεκινά τώρα.
Ακολούθως πήραν το λόγο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κονισρών κ.κ. Τάσος Βλάχος και Σπύρος Πούρης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Δημάρχου Κύμης να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δήλωσαν ότι θα στηρίξουν, με όποιες και όσες δυνάμεις διαθέτουν, αυτή τη κίνηση και θα συνεχίσουν τη μάχη μαζί με όλους εκείνους που διεκδίκησαν, διεκδικούν και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον του τόπου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης
 Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ
«τι θα απαντήσετε στα παιδιά σας; Θα μπορέσετε να τα κοιτάξετε στα μάτια;»
Ο κύκλος των ομιλητών ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της πικρίας των Κυμαίων και των κατοίκων της γύρω περιοχής λόγω της κατάργησης του Δήμου Κύμης. Με φανερή συγκίνηση και μεγάλη θλίψη μίλησε για εκείνους που αποφάσισαν την υποβάθμιση της περιοχής, που ισοδυναμεί με «θάνατο» της «ωραίας Κύμης».
Ρώτησε αυτούς που αδιαφόρησαν και δημιούργησαν το θλιβερό αποτέλεσμα «τι θα απαντήσετε στα παιδιά σας; Θα μπορέσετε να τα κοιτάξετε στα μάτια;» και συνεχίζοντας δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να φύγει η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης από την Κύμη. Θα είναι η μοναδική Μητρόπολη στην Ελλάδα που δεν θα βρίσκεται σε έδρα Δήμου. Τέλος είπε ότι θα σταθεί κοντά στους Κυμαίους και θα αγωνισθεί για την ανάπτυξη της περιοχής παρόλο που ορισμένοι θέλουν να την οδηγήσουν σε μαρασμό.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[4]
Δημήτρης (7/6/2010 4:23:38 μμ)
πώς είναι δυνατόν κ. Θωμα να θέλετε να λύσετε τα προβλήματα ενός Δήμου που δεν πιστευάται και που λέγατε ότι θα πλήξει την πολιτιστική , κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή εσείς ου για να διατυμπανείσετε την ενότητα της περιοχής λέγατε ότι υπάρχουν δύο πολιτισμοί¨οι Κυμαίοι και οι Αρβανίτες και δεν μπορείτε να συνεργαστείτε ότι υπάρχουν δύο αντικρουόμενοι αναπτυξιακοί πόλοι , εσείς ησαστε αυτός που δεν βάζατε το τοπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της περιοχής και θέλατε ένα Δήμο όσο το δυνατό ποιό μικρό . Ακόμη και τώρα πότε σεβαστήκατε τις απόψεις των άλλων όταν και τώρα στο κείμενό σας τους κατηγορείτε για εφιάλτες , για μικροκοματικά συμφέροντα , για λυποτάκτες . 3. Τέλος αγαπητοί Κύμαιοι εσείς και ο οδηγό σας είστε υπευθυνοι ότι δεν κρατήσατε την Κύμη ως πρωτευουσα του νεου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου γιατί προβάλατε το προσωπικό συμφέρον του κ. Θωμά και όχι το συμφέρον της κύμης και το ρόλο που έπρεπε να έχει στην περιοχή . Η ιστορία ενός τόπου δεν χάνεται από οποιεσδήποτε αποφάσεις κάποιων αλλά απο τα τραγικά λάθη αυτών που κάνουν αγώνες όχι για να αναδείξουν την ιστορία και τον ρόλο του τόπου τους αλλά για αναγάγουν την ιστορία προς προσωπικό όφελος .
Δημήτρης (7/6/2010 10:51:18 μμ)
1.Σεβασμιώτατε γιατί δεν βλέπετε όλα τα τέκνα σας με το ίδιο μάτι αλλά τα ξεχωρίζετε μήπως δεν είναι παιδιά σας όλοι οι υπόλοιποι εκτός των Κυμαίων γιατί αυτή διάκριση όλοι θα σηκωθούν το επόμενο πρωί και δεν θα δούν το όνομα του χωριού τους ή του Δήμου όπου ανήκαν να υπάρχει στον χάρτη της νέας αυτοδιοίκησης για αυτούς δεν έχετε κάτι να πείτε 2.Εσείς κ. Θωμά δεν είστε αυτός που λέγατε ότι με τον νέο Δήμο γίγαντα θα χαθεί η πολιτισμική , κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή , τώρα τί αλλαξε και θα αγωνιστήτε για το καλό του συνόλου και την ενότητα του 3.Εσείς δεν είστε που στο ίδιο κείμενο χαρακτηρίζετε όσους έχουν διαφορετική άποψη ΕΦΙΑΛΤΕΣ , τυχοδιόκτες , ότι εκφράζουν μικροπολιτικά και μικροκοματικά συμφέροντα και στο τέλος τους καλείται να ενωθούν μαζί σας για διεκδικησετε τον Δήμο που με τόσο πάθος πολεμήσατε διχάζοντας τι τοπικές κοινωνίες 4.εσείς δεν είστε αυτός που έβαλε καθαρά τοπικιστικά κριτήρια αποκλείοντας την Κύμη να διαδραματίσει ακόμη πιό ενεργό ρόλο στον ενιαίο Δήμο, ακόμη και να ήταν η πρωτεύουσα αυτού 5.Εσείς δεν συνεργαστήκατε με την αντιπολιτευση του Δήμου Κονιστρών αναγάγοντας τους σε πλειοψηφία μέσα απο αδιαφανεις και αντιδημοκρατικές ενέργειες και πράξεις, όταν αυτοί είναι μειοψηφία και δυστυχώς για εσας θα παραμείνουν 6.γιατί ο αγώνας ο δικός σας είναι δίκαιος και όλων των υπολοίπων διαπλεκόμενος μήπως σε αυτό τον αγώνα είσαστε μειοψηφία γιατι διεκδικήσατε με λάθος τρόπο τα συμφέροντα του δήμου που εκλεγείκατε ,μήπως τελικά εσείς είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα 7.Κ. Μπάτσα αν είσαστε λιγότερο μελοδραματική ίσως σας πιστεύανε 8.Τελος η ιστορία της Κύμης των Κονιστρων και όλων των υπολοίπων Δήμων και χωριών δεν χάνεται όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο
nikos (8/6/2010 9:36:21 πμ)
ola gia ti doxa euthixia den yparxei katholou
Ελευθέριος Αλούκος (8/10/2010 6:07:45 μμ)
Θα σας παρακαλέσω να είσασθε ποιό δίκαιοι απέναντι στον Άγιο Καρυστίας, έναν αξιολογώτατο Ιεραρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας και έναν από τους πιο σεβαστούς Αυτής! Οι απόψεις του και οι θέσεις του έχουν να κάνουν με την πνευματική ανάπτυξη του τόπου και όχι με πολιτικολογίες! Ο Σεβασμιώτατος ομιλεί ΄χοι σαν πολιτικός και ο λόγος του είναι πνευματικός ομιλώντας ως Ποιμένας που πονάει για τα τέκνα του και πασχίζει για το καλό όλων, χωρίς να κάμνει ουδεμία διάκριση! Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον Άγιο Κασυστίας, είναι ένας απλούς και ταπεινός Ιεράρχης που δεν αποσκοπέι στο να βλάψει με τον λόγο του κανέναν και να μειώσει ή να διαχωρίσει τον οιονδήποτε! Σας ευχαρισθώ και συγνώμη να έγινα επιθετικός απέναντί σας!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας