Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας». Στα χωριά της Νότιας Καρυστίας περιόδευσε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

Την Κυριακή το απόγευμα συμμετείχε στη συνάντηση του Συλλόγου ιδιοκτητών γης Νοτίου Καρυστίας, οι οποίοι καταγγέλλουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι επιχειρεί μέσα από το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ να υφαρπάξει τη γης τους και να την παραδώσει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων.
Τα μέλη του Συλλόγου κάνουν λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ σε βάρος των ιδιοκτησιών τους και προς όφελος των μεγάλων εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκειμένου να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα, εκμεταλλευόμενοι την ασάφεια των νόμων.
Το κράτος θεωρεί τα κτήματά τους κατά τεκμήριο δημόσια , παραβλέποντας το γεγονός ότι υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας σχεδόν αμέσως μετά την απελευθέρωση της περιοχής μας από τους Τούρκους.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέστησε σαφές πως είναι στο πλευρό των κατοίκων της Καρυστίας και αναφέρθηκε στις μορφές οργάνωσης που θα πρέπει να έχει ο αγώνας για να διατηρήσουν τη γη τους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός, ότι εκτός από τη διεκδίκηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης με την κατάθεση σχετικής ερώτησης και το συντονισμό των φορέων σε κοινωνικό επίπεδο, απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση των ιδιοκτητών, καθώς ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους αποτελεί κρίσιμο παράγοντα είτε για τη δικαστική, είτε για τη διοικητική αναγνώριση των περιουσιών τους.
Οι ιδιοκτήτες είναι σημαντικό να κινηθούν άμεσα και συντονισμένα για να κατοχυρώσουν τη γη τους προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες που θα τους υποδειχθούν.
Θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν αρκούν για να εξασφαλιστεί η ιδιοκτησία, καθώς το κράτος θεωρεί ότι τα βουνά, τα δάση και οι βοσκότοποι που δεν έχουν δικαστική ή διοικητική αναγνώριση ανήκουν στο δημόσιο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε τέλος, πως σε ό,τι αφορά την κοινή δράση των φορέων θα πρέπει να επιδιώξουν συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο και παράλληλα να κινητοποιηθούν στέλνοντας το μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παραβιάσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας