Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας». Στα χωριά της Νότιας Καρυστίας περιόδευσε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

Την Κυριακή το απόγευμα συμμετείχε στη συνάντηση του Συλλόγου ιδιοκτητών γης Νοτίου Καρυστίας, οι οποίοι καταγγέλλουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι επιχειρεί μέσα από το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ να υφαρπάξει τη γης τους και να την παραδώσει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων.
Τα μέλη του Συλλόγου κάνουν λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ σε βάρος των ιδιοκτησιών τους και προς όφελος των μεγάλων εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκειμένου να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα, εκμεταλλευόμενοι την ασάφεια των νόμων.
Το κράτος θεωρεί τα κτήματά τους κατά τεκμήριο δημόσια , παραβλέποντας το γεγονός ότι υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας σχεδόν αμέσως μετά την απελευθέρωση της περιοχής μας από τους Τούρκους.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέστησε σαφές πως είναι στο πλευρό των κατοίκων της Καρυστίας και αναφέρθηκε στις μορφές οργάνωσης που θα πρέπει να έχει ο αγώνας για να διατηρήσουν τη γη τους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός, ότι εκτός από τη διεκδίκηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης με την κατάθεση σχετικής ερώτησης και το συντονισμό των φορέων σε κοινωνικό επίπεδο, απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση των ιδιοκτητών, καθώς ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους αποτελεί κρίσιμο παράγοντα είτε για τη δικαστική, είτε για τη διοικητική αναγνώριση των περιουσιών τους.
Οι ιδιοκτήτες είναι σημαντικό να κινηθούν άμεσα και συντονισμένα για να κατοχυρώσουν τη γη τους προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες που θα τους υποδειχθούν.
Θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν αρκούν για να εξασφαλιστεί η ιδιοκτησία, καθώς το κράτος θεωρεί ότι τα βουνά, τα δάση και οι βοσκότοποι που δεν έχουν δικαστική ή διοικητική αναγνώριση ανήκουν στο δημόσιο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε τέλος, πως σε ό,τι αφορά την κοινή δράση των φορέων θα πρέπει να επιδιώξουν συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο και παράλληλα να κινητοποιηθούν στέλνοντας το μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παραβιάσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας