Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δήμαρχος Ερέτριας μιλώντας αποκλειστικά στο eviaportal.gr αποκαλύπτει την πρόθεσή της να ηγηθεί διακομματικού συνδυασμού στις εκλογές του Νοεμβρίου, διεκδικώντας το διευρυμένο Δήμο Ερέτριας - Αμαρύνθου. Παράλληλα, εκφράζει τις απόψεις της για την ανάπτυξη της περιοχής στα πλαίσια εφαρμογής του Καλλικράτη.
Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ
Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ

Eviaportal. Θεωρείται ότι το σχέδιο Καλλικράτης θα βοηθήσει την περιοχή σας να αναπτυχθεί ή θα διαιωνίσει προβλήματα τοπικά;

Α.Α. Η Νέα Αρχιτεκτονική Δομή της Χώρας για την Αυτοδιοίκηση, δηλαδή το Σχέδιο «Καλλικράτης» θεωρώ ότι θα βοηθήσει όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα την περιοχή μου. Όπως είναι γνωστό, ο νέος διευρυμένος Δήμος Ερέτριας περιλαμβάνει την Ερέτρια με τους οικισμούς της και τον Καποδιστριακό Δήμου Αμαρύνθου με τα τοπικά διαμερίσματα. Η ενοποιημένη πλέον περιοχή μας έχει κοινό χαρακτήρα, παράλληλη πορεία και κοινούς δρόμους ανάπτυξης, κυρίως με την αθρόα εγκατάσταση νέων οικιστών, με το τουρισμό και τα πολύτιμα αρχαιολογικά μνημεία.

Eviaportal. Συμφωνείτε με το σχέδιο Καλλικράτης, όπως αυτό παρουσιάστηκε; (ως προς τους πόρους και τις αρμοδιότητες και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση)

Α.Α. Είναι βέβαιο ότι η σύλληψη μιας ιδέας απέχει πολύ από την εφαρμογή της. Επιπλέον δεν πρέπει να μας διαφεύγει τη προσοχή ότι διανύουμε μια μεγάλη και βαθιά κρίση οικονομική στην πραγματικότητα αλλά δυστυχώς και πολιτική και κατ’ επέκταση και κοινωνική.
Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι θα υπάρξουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, κυρίως στην πρώτη θητεία, που είναι μόνο 3,5 χρόνια και απαιτεί σκληρή δουλειά, ευρύτητα πνεύματος, γνώση και εμπειρία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να οργανωθούν οι νέοι δήμοι.
Πιστεύω ότι η επόμενη θητεία δημάρχων θα λειτουργήσει ως μεταβατική μεταξύ της νοοτροπίας του «χτες» και του «αύριο».

Eviaportal. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρξει συνένωση με περισσότερους Δήμους;

Α.Α. Το στοίχημα των συνενώσεων ήταν δύσκολο και μεγάλο. Όχι, πιστεύω ότι δεν είμαστε έτοιμοι για Δήμους μαμούθ. Ίσως ύστερα από 15 χρόνια όταν υπάρξει αφομοίωση των τοπικών στοιχείων και συγκερασμός των κοινωνιών, να γίνει το επόμενο βήμα για πολύ μεγάλους Δήμους. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητες οι μεγάλες ανατροπές και οι μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον παράγοντα άνθρωπο και τη ψυχολογία του.

Eviaportal. Στα χρόνια της θητείας σας ως Δήμαρχος, ποια ζητήματα του Δήμου προωθήσατε και ποια θεωρείτε ως τα πιο σημαντικά που πετύχατε;

Α.Α. Η δική μου θητεία είναι μόλις (2) χρόνια, 1,5 στην πραγματικότητα εφόσον εκλέχτηκα από την πλειοψηφία, μετά την παραίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου λόγω ασθένειας του. Στο λίγο χρόνο λοιπόν που είμαι Δήμαρχος υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για έργα υποδομής, για αθλητισμό, και έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (οι σωληνώσεις ήταν από το 1955) και είναι σε εξέλιξη η δημοπρασία της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού. Επιπλέον ολοκληρώνεται εντός Ερέτριας πλατεία 12,5 στρεμμάτων που θα ευπρεπίσει όλη την Ανατολική είσοδο της Ερέτριας και ελέγχεται από το τοπικό Συμβούλιο. Μελέτη της πλατείας Λουτρών στο κέντρο της Ερέτριας, οποία αποτελεί πραγματική αναβάθμιση του κέντρου. Παράλληλα ολοκληρώθηκε πεζοδρόμηση στην κεντρική λεωφόρο Αρχαίου Θεάτρου, κατασκευάστηκε νέος μαντρότοιχος στο νεκροταφείο (ο παλιός ήταν με πλίνθους και ερειπωμένος) έγινε επέκταση οστεοφυλακίων , τοποθετήθηκαν παγκάκια και έγινε φωτισμός. Επίσης ηλεκτροφωτίστηκε το Δημόσιο γήπεδο, έργο 130.000,00 €, τοποθετήθηκε μεγαφωνική εγκατάσταση και κατασκευάζονται κερκίδες. Επιπλέον δημιουργήθηκε περιφραγμένο γήπεδο μπάσκετ και είναι υπό ολοκλήρωση γήπεδο 5χ5. Επίσης έγινε πεζοδρόμηση της ανατολικής παραλίας, τοποθετήθηκε φωτισμός και σήμερα γίνεται επέκταση του έργου αυτού έως το τέλος της παραλίας, για να το απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της Ερέτριας.
Θέλω επίσης να σημειώσω ότι εντός του Ιουνίου δημοπρατείται και το Νησί των Ονείρων με ανοιχτό διαγωνισμό, γεγονός που θα αποτελέσει πηγή ανάπτυξης της Ερέτριας και πηγή εσόδων.
Δεν πρέπει όμως να παραλείψω την εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», την ανακύκλωση, τη δημιουργία ιστοσελίδας, τις πολιτιστικές δράσεις στο Πνευματικό Κέντρο, τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΚΑΝΑΡΕΙΑ» που γίνονται με ιδιαίτερη αίγλη στην καρδιά του καλοκαιριού όταν η Ερέτρια σφύζει από ζωή και αλλά.
Γενικά θα ήθελα να πω κάνοντας την αυτοκριτική μου ότι πολλά έγιναν πράγματι στο λίγο διάστημα της θητείας μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η πόλη μου δεν έχει ακόμη πολλά προβλήματα. Και αν αναλογιστούμε τη μεγάλη καταστροφή που έγινε στην περιφέρεια της Ερέτριας με τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2009, που σε μεγάλο βαθμό έχουν αποκατασταθεί, μπορώ να πω το έργο που επιτελέστηκε σε σχέση με το χρόνο θητείας μου και τη μεγάλη οικονομική κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Eviaportal. Τι δυνατότητες ανάπτυξης έχει ο Δήμος και σε ποιόν τομέα θα πρέπει να στραφεί, ώστε να υπάρξει οικονομική άνθιση;

Α.Α. Φυσικά η Ερέτρια και η Αμάρυνθος ως ενότητα πλέον πρέπει να στραφούν στο τουρισμό. Και βέβαια η ανάπτυξη της θα έρθει μέσα από την ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών των ιστορικών αυτών πόλεων. Φυσικά η αναστήλωση αυτή είναι το πραγματικό έργο υποδομής αλλά και ανάπτυξης όλης της Εύβοιας.

Eviaportal. Τι πιστεύετε ότι λείπει από την Εύβοια, που δεν επιτρέπει τη γενική ανάπτυξη του νομού και σε υποδομές και σε επενδύσεις;

Α.Α. Φυσικά το οδικό δίκτυο απ’ άκρη σε άκρη του νομού. Είναι λυπηρό που η Εύβοια, με την ιδιαίτερη μορφολογία της, δίπλα στην Αττική, δεν έχει την ανάπτυξει που της αξίζει και μάλιστα μαστίζεται από ανεργία και μαρασμό.

Eviaportal. Ποια τα προσωπικά σχέδια σας; Θα επιδιώξετε να είστε υποψήφια στις εκλογές για το νέο Δήμο που προκύπτει από το σχέδιο Καλλικράτης;

Α.Α. Στα πλαίσια των παραπάνω προβληματισμών και των ιδεών, έχοντας την ιδιότητα επί διετίας της εν ενεργεία Δημάρχου Ερέτριας, σας ανακοινώνω την απόφαση μου να ηγηθώ διακομματικού ψηφοδελτίου για το κρίσιμο διάστημα της επόμενης θητείας, ώστε να εδραιωθούν οι βάσεις της ανάπτυξης του διευρυμένου πλέον δήμου μας.
Για τους λόγους αυτούς καλώ όλους τους πολιτικούς φορείς του Κοινοβουλίου, που εκφράζονται μέσα από τις Νομαρχιακές τους επιτροπές καθώς και τους βουλευτές του Νομού να υποστηρίξουν τη νέα αυτή αντίληψη, που αποτελεί αναγκαιότητα των καιρών. Παράλληλα καλώ και τους συμπολίτες μας να συσπειρώσουν τον αγώνα μας για να γίνουμε από κοινού «οι αρχιτέκτονες» της μοίρας του τόπου μας.

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά σε φτωχή οικογένεια από μητέρα που κατάγεται από την Ερέτρια και πατέρα γόνο προσφύγων από τη Μ. Ασία.
Σπούδασε με υποτροφία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «φιλολογία», μια ανθρωπιστική επιστήμη που καλλιεργεί τόσο το πνεύμα όσο και την προσωπικότητα του ανθρώπου.
Επιπλέον πτυχία: πτυχίο εκτελωνίστριας Υπουργείου Οικονομικών και απόκτηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος. Πενταετής ενασχόληση με το επάγγελμα στο τελωνείο Πειραιά στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.
Σημείο αναφοράς της ζωής της: Η Ερέτρια, η πόλη στην οποία ζυμώθηκαν τα παιδικά της χρόνια, στην εξοχική κατοικία της οικογένειας και όπου μετοίκησε μόνιμα το 1985.
Οικογένεια: Παντρεμένη με ευτυχισμένο γάμο με το Νίκο Βέργο, επιχειρηματία. Απέκτησαν (3) κόρες, η πρώτη ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της (φιλολογία), η δεύτερη σπουδάζει Διατροφή – Διαιτολογία και η Τρίτη Αρχιτεκτονική.
Επαγγελματική κατάσταση: Υπηρετεί με οργανική θέση στο Λύκειο Ερέτριας, με 29 χρόνια υπηρεσία στο Δημόσιο.
Όνειρο της: Πέρα από τη συνοχή και ευτυχία της οικογένειας, στόχος που είναι αδιαπραγμάτευτος, η συνεχώς προσφορά στα κοινά, μαχόμενη είτε μέσα από Συλλόγους, είτε μέσα από τη τοπική αυτοδιοίκηση.
Προσδοκία της: Να είναι πρότυπο για τη νέα γενιά, τα παιδιά της και τους μαθητές της και πρότυπο για τις γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά.

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας