Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης παραθέτει την ανακοίνωσή του σχετικά με τα έργα οδοποιίας που πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Αχλαδερής.

Σε ανακοίνωσή μου για την οδοποιία του Αναδασμού της Αχλαδερής την 1 Ιουνίου 2007 ανέφερα μεταξύ των άλλων: «Το 2003 όταν αναλάβαμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Αυλώνος ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδερής ήταν η ανυπαρξία των δρόμων που προέβλεπε ο Αναδασμός της Αχλαδερής ο οποίος είχε ολοκληρωθεί νομικά στα μέσα της δεκαετίας του 90. Είχε διανοιχθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους προβλεπόμενους δρόμους και κατά τα λοιπά ο Αναδασμός είχε μείνει στα χαρτιά δημιουργώντας οξυμένα προβλήματα στους ιδιοκτήτες των κλήρων. Τότε για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ο Αναδασμός της Αχλαδερής και στο επίπεδο της οδοποιίας είχε θεωρηθεί μία τελειωμένη υπόθεση. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις τόσο δικές μου όσο και των συνεργατών μου Δημοτικών Συμβούλων αλλά και με την θερμή συμπαράσταση του Νομάρχη Θανάση Μπουραντά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας ευαισθητοποιήθηκαν, εκπόνησαν τις αναγκαίες μελέτες για έργα οδοποιίας στην περιοχή του Αναδασμού της Αχλαδερής μήκος εξήντα (60) περίπου χιλιομέτρων και υπέβαλαν σχετική πρόταση για χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός του Έργου έφθασε τα 2.900.000 Ευρώ. Ήδη από το καλοκαίρι του 2006 περιμέναμε με αγωνία την αξιολόγηση και την ένταξη του έργου.
Πριν από την τότε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πληροφορηθήκαμε την αρνητική εισήγηση, δηλαδή τον αποκλεισμό του έργου. Τελικά μετά την έντονη διαμαρτυρία του Νομάρχη το έργο εντάχθηκε με προϋπολογισμό μόνο 1.000.000 Ευρώ. Τούτο σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρωθεί και ότι ένα μέρος της περιοχής του Αναδασμού προς το παρόν παραμένει πάλι στα χαρτιά. Αντίθετα, τα χρήματα συνεχίζουν να κατευθύνονται σε συγκεκριμένους Δήμους, περιοχές ή νομούς και σε έργα ή μελέτες αμφιβόλου προτεραιότητας. Εντούτοις θεωρούμε ότι έγινε μία αρχή γεγονός που μας επιτάσσει την μεγιστοποίηση της προσπάθειας για την ολοκλήρωση της οδοποιίας του αναδασμού της Αχλαδερής.”
Έκτοτε εκδόθηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2007 η Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη του έργου με τον τίτλο « Κατασκευή και Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας περιοχής Δήμου Αυλώνος» στον άξονα 1 μέτρο 4 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό 1.000.000 Ευρώ και τελικό δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δημοπράτησε το έργο τον Μάρτιο 2008 και τον Ιούνιο του 2008 ο Ανάδοχος περίμενε την υπογραφή της σύμβασης ενώ είχε ήδη στείλει συνεργάτες του για να ξεκινήσουν το έργο (τοπογραφικά).
Δυστυχώς προς μεγάλη απογοήτευσή μας πληροφορηθήκαμε προς το τέλος Ιουνίου 2008 ότι με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αποφασίστηκε η απένταξη του έργου και συνεπώς η μη συμβασιοποίησή του. Έκτοτε επιμείναμε στην άρση της απόφασης απένταξης και στην συμβασιοποίηση του δημοπρατημένου έργου. Έως το καλοκαίρι του 2009 υπήρξε συνεχής αναμονή προαναγγελλομένων λύσεων που δυστυχώς ποτέ δεν ήρθαν. Εν τω μεταξύ προετοιμάστηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής". Δυστυχώς η αναστολή εντάξεων αγροτικής οδοποιίας στα ΟΠΑΑΧ έχει οδηγήσει την υπόθεση αυτού του ζωτικού για τον τόπο μας έργου σε πλήρη αδράνεια.
Το έργο αυτό έχει τεράστια σημασία για τους κατοίκους της Αχλαδερής και αγωνιστήκαμε για να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης. Χωρίς αυτό και χωρίς την συνέχειά του ο Αναδασμός της Αχλαδερής θα παραμείνει στα χαρτιά γελοιοποιώντας ενώπιον των κατοίκων και κληρούχων της Αχλαδερής κάθε έννοια αναδασμού, ευνομούμενης Πολιτείας και Κράτους Δικαίου.

Σήμερα καλώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στην ένταξη του έργου, για το σύνολο πλέον του αναδασμού της Αχλαδερής, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής», έτσι ώστε να υλοποιηθεί άμεσα, δεδομένου ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει εκπονήσει όλες τις σχετικές μελέτες.

Καλώ τους κατοίκους της Αχλαδερής να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσει αυτή η άδικη και καταστροφική για την περιοχή αδιαφορία της Πολιτείας που παραπέμπει στο άγνωστο μέλλον ένα έργο που είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Καλώ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Βουλευτές του Νομού να απαιτήσουν και αυτοί την ολοκλήρωση του αναδασμού της Αχλαδερής με την κατασκευή των έργων οδοποιίας.


 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας