Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εταιρεία «S & B» και των κατοίκων της περιοχής από ενέργειες της εταιρείας.

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία «S & B» του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Κυριακόπουλου, έχει επιδοθεί σε ένα «χαρτοπόλεμο» βγάζοντας διάφορες ανακοινώσεις στις οποίες αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων εάν δεν γίνει δεκτή η απαίτησή της για την παραχώρηση της περιοχής ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ. Επιπλέον η «S & B» προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές για την καταδίκη κατοίκων (Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας) που αντιδρούν στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει εδώ και πάνω από μισό αιώνα στην περιοχή, υποθηκεύοντας και καταστρέφοντας το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, και την ομηρία των 300 περίπου εργαζομένων και εργολάβων παίζει παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής επιδιώκοντας την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας της.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο βωξίτης, η αλουμίνα, το αλουμίνιο και γενικότερα ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι δημόσιο αγαθό. Η ορθολογική εκμετάλλευση και η επεξεργασίας τους πρέπει να ανήκει στο λαό, πράγμα που μπορεί να γίνει εφικτό μόνο κάτω από άλλη εξουσία και οικονομία, την εξουσία των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ αντιτίθεται στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας σε λίγους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν σε βάρος των εργαζόμενων και της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει τις απαράδεκτες ενέργειες της «S & B» σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, προστατεύοντας το δικαίωμα για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και το δικαίωμα των κατοίκων για προστασία της ζωής τους, του τόπους τους και του περιβάλλοντος.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ...
Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από τη...
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας