Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Κυκλοφόρησε το Σάββατο 19 Ιουνίου το 31ο τεύχος του ΡΟΠΤΡΟΥ. Το περιοδικό συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας και με το νέο τεύχος αρχίζει μια καινούργια περίοδος με τους ίδιους πάντοτε στόχους.
31ο τεύχος του περιοδικού
31ο τεύχος του περιοδικού "Ρόπτρο"
  Κάθε προσπάθεια αποσκοπεί στο να παραμείνει το ΡΟΠΤΡΟ ένα πνευματικό βήμα ανοικτό στο πλατύ κοινό. Ένα περιοδικό που θα σμίγει την τοπική κοινωνία και θα την φέρνει πιο κοντά στην παράδοση και την κληρονομιά του τόπου μας.
 Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, μας ενδυναμώνει σ’ αυτό το νέο ταξίδι. Εμείς θα κουβαλάμε παντού, όπου χτυπάει Αυλωναρίτικη καρδιά, και όχι μόνο, τις πνευματικές πραμάτειες του τόπου όπως τις ξεθάφτουν με την ιστορική μνήμη και τις σοδιάζουν στις σελίδες του ΡΟΠΤΡΟΥ οι άξιοι συνεργάτες μας.
 Στο σημερινό τεύχος θα διαβάσετε τον αγώνα για την επιβίωση των κατοίκων, που έκανε η κοινότητα Αυλωναρίου στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής δημιουργώντας «Επιτροπή Επισιτισμού» ώστε να στείλει τα μέλη της στις σιτοπαραγωγές περιοχές της Μακεδονίας να ανταλλάξουν λάδι με σιτάρι.
 Φιλοξενούμε την αφηγηματική μονογραφία του Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη για το χαμό του Αυλωναρίτη ανθυπολοχαγού Νικόλαου Μαντασά στα δίσεκτα χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού στα Κανάλια της Μαγνησίας.
 Υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στο συντοπίτη μαέστρο Μιχάλη Κοκκίνη για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα χορωδιακά δρώμενα της πατρίδας μας.
 Επίσης στοιχεία για τον Αυλωναρίτη γιατρό Κωνσταντίνο Κοτρόζο που αφορούν τη ζωή και τις περιπέτειές του στη Χαλκιδική, έτσι όπως τα παραθέτει ο φίλος του Αυλωναρίου Δημήτριος Θ. Κύρου, εκδότης του περιοδικού ΑΡΝΑΙΑ.
 Τέλος θα μάθετε για ένα στυγερό έγκλημα που έγινε στην Οχθωνιά στα τέλη του 19ου αιώνα και συγκλόνισε ολόκληρο το Πανελλήνιο, αφού ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών αφιέρωσαν ολόκληρα πρωτοσέλιδα, ενώ στη δίκη ενεπλάκησαν ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης και ο Ρόκκος Χοϊδάς.
 Την ύλη συμπληρώνουν όπως πάντα οι μόνιμες στήλες του περιοδικού.
 Το ΡΟΠΤΡΟ θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και τα πρακτορεία εφημερίδων Αυλωναρίου, Αλιβερίου και Κύμης. Για επικοινωνία στο τηλέφωνο 2223 0 32201.Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

18/6/2018
Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης το...
Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

19/6/2018
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του αγαπητού Κολομβιανού συγγραφέα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες με ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας