Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κυκλοφόρησε το Σάββατο 19 Ιουνίου το 31ο τεύχος του ΡΟΠΤΡΟΥ. Το περιοδικό συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας και με το νέο τεύχος αρχίζει μια καινούργια περίοδος με τους ίδιους πάντοτε στόχους.
31ο τεύχος του περιοδικού
31ο τεύχος του περιοδικού "Ρόπτρο"
  Κάθε προσπάθεια αποσκοπεί στο να παραμείνει το ΡΟΠΤΡΟ ένα πνευματικό βήμα ανοικτό στο πλατύ κοινό. Ένα περιοδικό που θα σμίγει την τοπική κοινωνία και θα την φέρνει πιο κοντά στην παράδοση και την κληρονομιά του τόπου μας.
 Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, μας ενδυναμώνει σ’ αυτό το νέο ταξίδι. Εμείς θα κουβαλάμε παντού, όπου χτυπάει Αυλωναρίτικη καρδιά, και όχι μόνο, τις πνευματικές πραμάτειες του τόπου όπως τις ξεθάφτουν με την ιστορική μνήμη και τις σοδιάζουν στις σελίδες του ΡΟΠΤΡΟΥ οι άξιοι συνεργάτες μας.
 Στο σημερινό τεύχος θα διαβάσετε τον αγώνα για την επιβίωση των κατοίκων, που έκανε η κοινότητα Αυλωναρίου στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής δημιουργώντας «Επιτροπή Επισιτισμού» ώστε να στείλει τα μέλη της στις σιτοπαραγωγές περιοχές της Μακεδονίας να ανταλλάξουν λάδι με σιτάρι.
 Φιλοξενούμε την αφηγηματική μονογραφία του Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη για το χαμό του Αυλωναρίτη ανθυπολοχαγού Νικόλαου Μαντασά στα δίσεκτα χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού στα Κανάλια της Μαγνησίας.
 Υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στο συντοπίτη μαέστρο Μιχάλη Κοκκίνη για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα χορωδιακά δρώμενα της πατρίδας μας.
 Επίσης στοιχεία για τον Αυλωναρίτη γιατρό Κωνσταντίνο Κοτρόζο που αφορούν τη ζωή και τις περιπέτειές του στη Χαλκιδική, έτσι όπως τα παραθέτει ο φίλος του Αυλωναρίου Δημήτριος Θ. Κύρου, εκδότης του περιοδικού ΑΡΝΑΙΑ.
 Τέλος θα μάθετε για ένα στυγερό έγκλημα που έγινε στην Οχθωνιά στα τέλη του 19ου αιώνα και συγκλόνισε ολόκληρο το Πανελλήνιο, αφού ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών αφιέρωσαν ολόκληρα πρωτοσέλιδα, ενώ στη δίκη ενεπλάκησαν ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης και ο Ρόκκος Χοϊδάς.
 Την ύλη συμπληρώνουν όπως πάντα οι μόνιμες στήλες του περιοδικού.
 Το ΡΟΠΤΡΟ θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και τα πρακτορεία εφημερίδων Αυλωναρίου, Αλιβερίου και Κύμης. Για επικοινωνία στο τηλέφωνο 2223 0 32201.Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας