Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ευβοίας για τις απολύσεις στις ευβοϊκές επιχειρήσεις:

 Πριν 10 μήνες το ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έταζαν στους πάντες τα πάντα βεβαιώνοντας ότι «λεφτά» για παροχές «υπάρχουν». Σήμερα, η έλλειψη αξιοπιστίας και οι αντιφάσεις στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού οδήγησαν τη χώρα σε ένα εκρηκτικό μείγμα ύφεσης, ανεργίας και κατάλυσης του κοινωνικού κράτους που απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μπορεί να επαίρεται για την «επιτυχία του ΔΝΤ» αλλά υποκρύπτει ότι τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα τα οποία συμφώνησε με την τρόικα, δεν είχαν τη σχετική εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Το «πράσινο συμβόλαιο» με τον λαό έληξε, παραβιάστηκε, παραχαράχτηκε και πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων...

 Η απελευθέρωση των απολύσεων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στις αποδοχές , οι περικοπές στις συντάξεις και η γενικότερη κατακρήμνιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ζήσουν για αρκετά χρόνια μέσα στην φτώχεια, στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα για το αύριο.

 Θύματα αυτών των κυβερνητικών πρακτικών του ΠΑΣΟΚ είναι και οι εργαζόμενοι της Ευβοϊκής βιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ, αυξάνοντας έτσι τον δείκτη ανεργίας σε δυσθεώρητα επίπεδα για την Εύβοια έπειτα από ένα μπαράζ απολύσεων και σε άλλες ευβοϊκές επιχειρήσεις (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ , NEOSET κ.λ.π.). Όλοι αυτοί οι άνεργοι συμπολίτες μας, θα αναγκαστούν να ζήσουν σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας, χωρίς σχεδόν καμιά ελπίδα να βρουν μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας.

 Η ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας Νέας Δημοκρατίας συμμετέχοντας στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του νομού μας, ζητά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στις επιχειρήσεις και συμπαρίσταται στον αγώνα τους.
 Πρέπει όλοι οι φορείς συντονισμένοι, να επεξεργαστούμε ορθολογικές θέσεις και προτάσεις που θα δώσουν άμεσες λύσεις στα επίκαιρα προβλήματα του νομού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας και να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας σ’ ολόκληρη την Εύβοια.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας