Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ευβοίας για τις απολύσεις στις ευβοϊκές επιχειρήσεις:

 Πριν 10 μήνες το ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έταζαν στους πάντες τα πάντα βεβαιώνοντας ότι «λεφτά» για παροχές «υπάρχουν». Σήμερα, η έλλειψη αξιοπιστίας και οι αντιφάσεις στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού οδήγησαν τη χώρα σε ένα εκρηκτικό μείγμα ύφεσης, ανεργίας και κατάλυσης του κοινωνικού κράτους που απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μπορεί να επαίρεται για την «επιτυχία του ΔΝΤ» αλλά υποκρύπτει ότι τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα τα οποία συμφώνησε με την τρόικα, δεν είχαν τη σχετική εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Το «πράσινο συμβόλαιο» με τον λαό έληξε, παραβιάστηκε, παραχαράχτηκε και πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων...

 Η απελευθέρωση των απολύσεων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στις αποδοχές , οι περικοπές στις συντάξεις και η γενικότερη κατακρήμνιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ζήσουν για αρκετά χρόνια μέσα στην φτώχεια, στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα για το αύριο.

 Θύματα αυτών των κυβερνητικών πρακτικών του ΠΑΣΟΚ είναι και οι εργαζόμενοι της Ευβοϊκής βιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ, αυξάνοντας έτσι τον δείκτη ανεργίας σε δυσθεώρητα επίπεδα για την Εύβοια έπειτα από ένα μπαράζ απολύσεων και σε άλλες ευβοϊκές επιχειρήσεις (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ , NEOSET κ.λ.π.). Όλοι αυτοί οι άνεργοι συμπολίτες μας, θα αναγκαστούν να ζήσουν σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας, χωρίς σχεδόν καμιά ελπίδα να βρουν μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας.

 Η ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας Νέας Δημοκρατίας συμμετέχοντας στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του νομού μας, ζητά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στις επιχειρήσεις και συμπαρίσταται στον αγώνα τους.
 Πρέπει όλοι οι φορείς συντονισμένοι, να επεξεργαστούμε ορθολογικές θέσεις και προτάσεις που θα δώσουν άμεσες λύσεις στα επίκαιρα προβλήματα του νομού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας και να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας σ’ ολόκληρη την Εύβοια.

 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας