Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού Καθαρισμού της Σκύρου, που ξεκίνησαν το 1998, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης πιστώσεων, αφού το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο. Ο Δημήτρης Πιπεργιάς σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνει ότι το απαραίτητο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, τόσο για την καταπολέμηση της ρύπανσης όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος της Σκύρου, έχει πέσει θύμα της απογραφής. Ερωτά τον υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί προκείμενου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
"Ο Βιολογικός Καθαρισμός Σκύρου, είναι ένα έργο που έχει κριθεί απαραίτητο για την καταπολέμηση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.
Η κατασκευή του έργου έχει αρχίσει από το 1998, με την ένταξη του στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας (ΕΑΠΝΑ) και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι οικοδομικές εργασίες, το έργο έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Οι εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός, ο ηλεκτρομηχανικός και χημικός εξοπλισμός και η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το κόστος των εργασιών που υπολείπονται, υπολογίζεται σε σημερινές τιμές σε 1.950.000 ευρώ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε επανειλημμένες οχλήσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησής του λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ένα ακόμα έργο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του νησιού, πέφτει θύμα της περιβόητης απογραφής και της δραματικής μείωσης των Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπλήρωση των στόχων του διετούς σταθεροποιητικού προγράμματος με το οποίο η Ελληνική οικονομία, έχει τεθεί υπό Ευρωπαϊκή επιτήρηση.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου "Βιολογικός Καθαρισμός στο Δήμο Σκύρου";"Δημοφιλή σήμερα

Τάρτα με Άρωμα Βασιλικού και Καπνιστή Μπριζόλα

Τάρτα με Άρωμα Βασιλικού και Καπνιστή Μπριζόλα

21/04/2017
Σαββατοκύριακο μπροστά μας και ετοιμάζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο....
Πεζοπορία με προορισμό την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Αρμά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύτικα

Πεζοπορία με προορισμό την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Αρμά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύτικα

21/04/2017
Πεζοπορία με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων διοργανώνει ο ...
Ολοκληρώθηκε η διεθνής διάσκεψη «Food for Inclusion» στη Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε η διεθνής διάσκεψη «Food for Inclusion» στη Χαλκίδα

22/04/2017
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20ης Απριλίου η διεθνής διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στην Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας