Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού Καθαρισμού της Σκύρου, που ξεκίνησαν το 1998, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης πιστώσεων, αφού το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο. Ο Δημήτρης Πιπεργιάς σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνει ότι το απαραίτητο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, τόσο για την καταπολέμηση της ρύπανσης όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος της Σκύρου, έχει πέσει θύμα της απογραφής. Ερωτά τον υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί προκείμενου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
"Ο Βιολογικός Καθαρισμός Σκύρου, είναι ένα έργο που έχει κριθεί απαραίτητο για την καταπολέμηση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.
Η κατασκευή του έργου έχει αρχίσει από το 1998, με την ένταξη του στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας (ΕΑΠΝΑ) και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι οικοδομικές εργασίες, το έργο έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Οι εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός, ο ηλεκτρομηχανικός και χημικός εξοπλισμός και η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το κόστος των εργασιών που υπολείπονται, υπολογίζεται σε σημερινές τιμές σε 1.950.000 ευρώ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε επανειλημμένες οχλήσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησής του λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ένα ακόμα έργο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του νησιού, πέφτει θύμα της περιβόητης απογραφής και της δραματικής μείωσης των Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπλήρωση των στόχων του διετούς σταθεροποιητικού προγράμματος με το οποίο η Ελληνική οικονομία, έχει τεθεί υπό Ευρωπαϊκή επιτήρηση.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου "Βιολογικός Καθαρισμός στο Δήμο Σκύρου";"Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας