Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού Καθαρισμού της Σκύρου, που ξεκίνησαν το 1998, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης πιστώσεων, αφού το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο. Ο Δημήτρης Πιπεργιάς σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνει ότι το απαραίτητο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, τόσο για την καταπολέμηση της ρύπανσης όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος της Σκύρου, έχει πέσει θύμα της απογραφής. Ερωτά τον υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί προκείμενου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
"Ο Βιολογικός Καθαρισμός Σκύρου, είναι ένα έργο που έχει κριθεί απαραίτητο για την καταπολέμηση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.
Η κατασκευή του έργου έχει αρχίσει από το 1998, με την ένταξη του στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας (ΕΑΠΝΑ) και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι οικοδομικές εργασίες, το έργο έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Οι εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός, ο ηλεκτρομηχανικός και χημικός εξοπλισμός και η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το κόστος των εργασιών που υπολείπονται, υπολογίζεται σε σημερινές τιμές σε 1.950.000 ευρώ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε επανειλημμένες οχλήσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησής του λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ένα ακόμα έργο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του νησιού, πέφτει θύμα της περιβόητης απογραφής και της δραματικής μείωσης των Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπλήρωση των στόχων του διετούς σταθεροποιητικού προγράμματος με το οποίο η Ελληνική οικονομία, έχει τεθεί υπό Ευρωπαϊκή επιτήρηση.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου "Βιολογικός Καθαρισμός στο Δήμο Σκύρου";"Δημοφιλή σήμερα

Δρόμος στη Χαλκίδα θα στολιστεί με φωτιστικά κοφινέλα

Δρόμος στη Χαλκίδα θα στολιστεί με φωτιστικά κοφινέλα

21/06/2017
H οδός Τσιριγώτη στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, θα φωτιστεί με περίτεχνες κατασκευές, που θα κρέμονται από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλ...
Η παιδική ταινία Αυτοκίνητα 3 σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία Αυτοκίνητα 3 σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

12/06/2017
Η παιδική ταινία Αυτοκίνητα 3 έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 15/6 εώς και την Κυ...
Η ταινία «Η μούμια» σε 3D στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η μούμια» σε 3D στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

12/06/2017
Η νέα ταινία «Η μούμια» σε 3D θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 15 Ιουνίου μέχρι και τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας