Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ολοκληρώθηκε ένα έργο προσμονής δεκαετιών. Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου, ο δρόμος Μετόχι – Παραλία Μετοχίου.

Εγκαίνια δρόμου Μετοχίου
Εγκαίνια δρόμου Μετοχίου

«Μεγαλώσαμε όλοι εμείς εδώ μ’ ένα όνειρο. Αν ποτέ θα μπορούσαμε να έχουμε στο χωριό μας σωστό δρόμο για τη Λήμνο, τον τόπο παραγωγής μας, σωστό δρόμο για την Παναγίτσα και για την παραλία μας. Σήμερα, όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με την ολοκλήρωση του δρόμου για την παραλία Μετοχίου.
Κε Δήμαρχε σ’ ευχαριστούμε που, στη διάρκεια της θητείας σου, εκπλήρωσες αυτά μας τα όνειρα και αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, θα είσαι εκ νέου υποψήφιος, δεν θα υπάρξει Μετοχιάτης που να μη σε στηρίξει».
Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος του Δ.Δ Μετοχίου κ. Χρήστος Κατσής άνοιξε τη σεμνή και συγκινητική τελετή των εγκαινίων του - στην κυριολεξία - νέου δρόμου Μετοχίου - παραλίας Μετοχίου.
Στους ίδιους τόνους και οι ομιλίες του κυρίων Ιωάννη Κοντούλη, δημοτικού συμβούλου, Τάσου Σφύρλα, τοπικού συμβούλου και του ιερέα Μετοχίου, παρουσία όλων σχεδόν των κατοίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναλύθηκαν σε λυγμούς χαράς για το συγκεκριμένο έργο, που αποτελούσε διακαή πόθο όλων.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Κύμης κ. Δημήτρη Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου ύστερα από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν ο δρόμος κυριολεκτικά καταστράφηκε και μετατράπηκε σε ρέμα.
Επί τρείς μήνες δούλευαν συνεχώς δεκάδες μηχανήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να διευθετηθεί το ποτάμι, όπως επίσης για να διαπλατυνθεί ο δρόμος και να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης που είχε ολοσχερώς καταστραφεί.
Κατασκευάστηκαν επίσης τα απαραίτητα τεχνικά ομβρίων υδάτων, ώστε να προστατεύεται ο νέος δρόμος, ο οποίος χαλικοστρώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε εξ΄ ολοκλήρου σε μήκος πέντε (5) χιλιομέτρων περίπου.
Αυτό το έργο μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό θαύμα, αν αναλογισθεί κανείς τη δαπάνη, τον σύντομο χρόνο μέσα στον οποίο έγινε, σε σχέση με τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρχαν, καθώς και την ορθότητα της κατασκευής.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας