Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Βασίλης Κεδίκογλου χαιρετίζει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου να προβεί σε κινητοποιήσεις για την εγκατάλειψη της Εύβοιας και τις απολύσεις και με επιστολή του προτείνει τρόπους διαμαρτυρίας, προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα επισημαίνει στην επιστολή του:
Β.Κεδίκογλου
Β.Κεδίκογλου

Πληροφορήθηκα την απόφασή σας να διαμαρτυρηθείτε για την εγκατάλειψη της Εύβοιας από κάθε άποψη και ιδιαίτερα στον τομέα της εργατικής πολιτικής και στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων έργων. Συγχαρητήρια για την απόφαση, συμμετέχω ολοκληρωτικά!
Αν εκδηλωθεί μία φιλεργατική κυβερνητική στάση στα ζητήματα του Νομού μας, αν οι αναγγελθείσες και έτοιμες προς δημοπράτηση δημόσιες επενδύσεις πραγματοποιηθούν είναι βέβαιο, ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κρίση θα ελαχιστοποιηθούν και μια νέα προοπτική θα ανοιχθεί για το Νομό μας και για την πατρίδα γενικότερα. Όμως η μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον, κάποιο ενδιαφέρον για την Εύβοια, π.χ αναμενόμενες αποφάσεις για δημοπράτηση, όπως η Περιφερειακή της Αιδηψού ή το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθυστερούν στα γραφεία των Υπουργών επί μήνες χωρίς λόγο. Δεν έχω την πίστη ότι τα ζητήματα της Εύβοιας γενικά είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.
Με τη μακρόχρονη πείρα μου και έχοντας όσα συνέβησαν και συμβαίνουν υπόψιν μου σας εισηγούμαι να αναλάβετε δράση, να λάβετε την παρακάτω απόφαση για την οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του ηθικού και φυσικού αυτουργού και αν την αποφασίσετε θα είμαι παρών και πρώτος στην εφαρμογή της.
Σας εισηγούμαι από τον τόπο της συγκέντρωσης, αμ’ έπος αμ’ έργον, να ληφθεί απόφαση:
Να ηχούν καθημερινά οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής από την Αυλίδα, τη Χαλκίδα και έως την Αρτάκη και το Βασιλικό, ώστε το θέμα να κοινοποιηθεί, να γίνει θέμα όλου του λαού μας.
Κατάληψη των καταστημάτων: της Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ Χαλκίδας), της Νομαρχίας και του Τελωνείου.
Κλείδωμα και περιφρούρηση των καταστημάτων αυτών και ευρεία δήλωση, ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους εάν δεν έχουμε χειροπιαστές αποφάσεις με την προσωπική διαβεβαίωση και ευθύνη του Νομάρχη:
1. για μια φιλεργατική κυβερνητική συμπαράσταση μπρος στο κύμα των απολύσεων.
2. για όλα τα έργα του Δημόσιου τομέα των οποίων η έναρξη κατασκευής εκκρεμεί από παράλειψη κυβερνητικής βούλησης, τα οποία η Νομαρχία πολύ καλά γνωρίζει, όπως:
Περιφερειακή της Αιδηψού.
Οδός Ιστιαίας-Βουτά.
Ολοκλήρωση της μελέτης της Περιφερειακής Χαλκίδας.
Έναρξη των εργασιών του Νοσοκομείου.
Έναρξη των εργασιών του κόμβου της Παράκαμψης Βασιλικού.
Δρόμος Ραπταίοι-Στύρα-Πόρτο Λάφια.
Δρόμος Άγ. Δημήτριος-Καλλιανοί.
Μουσείο Αιδηψού ( Υδροθεραπευτήριο Άγ. Αναργύρων) κλπ.
Έχετε αντιληφθεί ότι λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών, για τις οποίες προτείνω την κατάληψη των καταστημάτων τους, είτε λειτουργούν είτε δεν λειτουργούν είναι ανώφελο για την Εύβοια. Πρέπει να αναλάβουμε δράση, να καταστήσουμε τις Υπηρεσίες αυτές ανώφελες και για την κυβέρνηση, αν θέλουμε ο τόπος να δει άσπρη μέρα.
Επισημαίνω ότι τυχόν αναβολή της απόφασης αυτής, ώστε να ενταχθεί σε κλιμάκωση, που φοβούμαι ότι θα προταθεί, θα σημάνει οριστική αναστολή εφαρμογής και απώλεια του μεγαλύτερου αγωνιστικού όπλου σας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας