Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόσκληση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εύβοιας για σύσκεψη στη Χαλκίδα.

Ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μια κλιμακούμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου και μια συνεχή υποχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέσα από σειρά παραχωρήσεων. Ο,τι κατακτήσεις διατηρήθηκαν οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επαγρύπνηση, ετοιμότητα και στην πάλη του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ. Αν το ΠΑΜΕ δεν έμπαινε μπροστά, σήμερα η κατάσταση θα ήταν τραγική για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Σήμερα, μπροστά στην κρίση, η επιθετικότητα του κεφαλαίου παίρνει τεράστιες διαστάσεις και ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου θα ισχυροποιείται η τάση μαζικής εξαθλίωσης πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών από τη μια μεριά και η συσσώρευση πλούτου από την άλλη.

Οι αγώνες αυτής της περιόδου πρέπει να έχουν ως κύριο περιεχόμενο και σκοπό την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης και την προετοιμασία της για αποφασιστικούς αγώνες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ύπαρξη του ΠΑΜΕ είναι ό,τι πιο πολύτιμο και ελπιδοφόρο για το παρόν και μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των τελευταίων χρόνων. Με τις αποφασιστικές του παρεμβάσεις, τις θέσεις και την προοπτική που έχει χαράξει αποτελεί τη μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει το κίνημα από το βάλτο της ταξικής συνεργασίας, τον κατακερματισμό, την ηττοπάθεια και την αδράνεια.

Για όλα αυτά τα ζητήματα καθώς και για την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και συντονισμού των αγώνων που έρχονται, σε καλούμε να συζητήσουμε την Τετάρτη 30 Ιούνη και ώρα 7:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας