Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία αγοράς Χαλκίδας. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι - Άνεργοι - Συνταξιούχοι - Νέοι και Νέες

Τα σαρωτικά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες στην Ευρώπη και αλλού, ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα.

Στην Ελλάδα τα μέτρα αυτά παίρνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ. Είναι επικίνδυνοι για την εργατική τάξη. Είναι αδίστακτοι υπηρέτες των συμφερόντων μια χούφτας παρασίτων, μιας ελάχιστης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Υπολογίζουν ότι επειδή έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, σε αρκετές μεγάλες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με συνδικαλιστές που προσκυνάνε το κεφάλαιο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, ότι θα τα καταφέρουν να μας κάνουν και εμάς και τα παιδιά μας φτηνά εργαλεία για τις μηχανές των καπιταλιστών.

Υπολογίζουν ότι επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε ανήκει σε αυτούς που ξεζουμίζουν το λαό (πχ ΣΚΑΪ – Αλαφούζος, MEGA - Βαρδινογιάννης, Λαμπράκης, Τεγόπουλος κλπ) ότι θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να θεωρούν καλό και εθνικό ότι συμφέρει τη δική τους τσέπη.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς όλους εμάς και την απόφασή μας να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Χωρίς το ΠΑΜΕ που δεν μπορούν ούτε να το βάλουν στο χέρι, ούτε να το σταματήσουν, ούτε να περιορίσουν τη δράση του. Για αυτό και έχουν λυσσάξει εναντίων του με τόνους συκοφαντίες και λάσπης με ενεργοποίηση κρυφών και φανερών κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, όπως είδαμε με τα γεγονότα στο Σύνταγμα στην απεργία στις 5 Ιούνη και στο λιμάνι του Πειραιά στην απεργία στις 23 Ιούνη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας έχει σοβαρή ευθύνη:

• Στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που ο ξεπουλημένος ρόλος τους είναι πλέον φανερός στα μάτια κάθε εργαζόμενου.
• Η πολιτική τους γραμμή δε συγκρούεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κάνει τα πάντα για να αποστειρώνεται πολιτικά ο αγώνας, για να μην φαίνονται οι πραγματικοί υπαίτιοι (κυβέρνηση, ΝΔ, κεφάλαιο). Ουσιαστικά τους υπηρετεί, στρέφοντας τους αγώνες σε ανώδυνα αιτήματα και νομικές λύσεις.
• Αποπροσανατολίζει τον αγώνα. Αντί να τον στρέψει ενάντια στα σαρωτικά μέτρα, κάνει κοινές κινητοποιήσεις (όπως στις 23/6 στα διόδια Σχηματαρίου) με Νομαρχία, Δήμους, Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο κλπ για το οδικό δίκτυο, τα διόδια, το σκουπιδότοπο στη Ριτσώνα, την ‘’ανάπτυξη’’ γενικά και – ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ – για τους απολυμένους στη ΣΕΛΜΑΝ. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ για τις επιδιώξεις τους, όπως έκαναν και με την κινητοποίηση στα διόδια της Θήβας (12/6).
• Σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, της Νομαρχίας, των Δήμων κλπ, ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων. Δίνει άλλοθι και βοηθάει να παρουσιάζονται σαν αγωνιστές στα μάτια των εργαζομένων όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Αυτοί που, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια τις αντεργατικές πολιτικές στην Εύβοια σα μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Με λίγα λόγια μεταμορφώνει σε φίλους τους εχθρούς των εργαζομένων! Ό,τι ελιγμούς και να κάνουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου, δε μπορούν να ξεκολλήσουν από την κεντρική πολιτική τους κατεύθυνση.
• Με αφορμή το πρόβλημα στη ΣΕΛΜΑΝ, διακηρύττει στους εργάτες ότι είναι ‘’δεκτή η βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται’’. Δε μπορεί στους εργαζόμενους να πιάνει αυτό το επιχείρημα. Η ‘’βοήθεια’’ που προέρχεται από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιοχή, δεν είναι βοήθεια, είναι προσπάθεια για ενσωμάτωση.

Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου έχει διαλέξει συμμάχους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία δουλειά με αυτούς. Είναι ώρα να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που είναι η μόνη ελπίδα για να αποκτήσουν δυναμική και προοπτική οι αγώνες της εργατικής τάξης.

Όλοι με το ΠΑΜΕ για να πάρουν το μήνυμα ότι θα πληρώσουν σκληρά ακόμα και αν προσωρινά καταφέρουν να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Τα πρώτα βήματα έγιναν. Οι αγώνες χάρις στη δράση του ΠΑΜΕ αντί να αποκλιμακώνονται, θεριεύουν. Το μέτωπο εργατών - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολούμενων και μικροβιοτεχνών και εμπόρων ενάντια στα μονοπώλια και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μας καταδυναστεύουν θα το χτίσουμε.

Θα το χτίζουμε και θα το δυναμώνουμε κάθε μέρα εγκαταλείποντας και αποδυναμώνοντας τα κόμματα του κεφαλαίου και των ευρομονοδρόμων για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, για να απαλλάξουμε τον τόπο από το ζυγό των μονοπωλίων. Για να διεκδικήσουμε αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Για αυτό τρέμουν, για αυτό φοβούνται. Γιατί οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα, έχουν προοπτική.

ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ:
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
Δημοφιλή σήμερα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας